• DEŇ ZEME 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ ZEME 2024.

            U NÁS JE VIAC 🪱 DÁŽĎOVIEK AKO 👨🏻‍🎓ŽIAKOV

            Deň Zeme 💚 sme oslávili veľkou zmenou v našej škole! Zvyšky 🍌rastlinnej stravy známe ako BRKO* u nás nevyhodíme, ale nakŕmime kalifornské 🪱 dážďovky, ktoré vytvoria veľmi kvalitný vermikompost. Kompostovanie zvyškov z desiaty je jedna z veľkých dlhodobo udržateľných zmien vrámci programu Zelená Škola v téme POTRAVINY.

            ♻️ KOMPOSTOVANIE je pre všetkých! 🤝

            🗣️ Akčný tím Eko-krúžku počas Dňa zeme rovesnícky predstavil vermikompostovanie všetkým žiakom našej školy. Od prváčikov až po deviatakov, vrátane žiakov špeciálnych tried! Každý môže kompostovať, starať sa o naše dažďovky a pomáhať planéte. Kompostér bude na chodbe a preto je ❗️ veľmi dôležité, aby každý vedel čo v ňom žije.

            👏🏻 Ďakujeme Hanke, Andrejovi (4.A) a Filipovi (8.A) za prezentáciu a ukážky v triedach. Tiež ďakujeme Rolandovi a Jakubovi (8.A) za 📸 fotografie a technickú pomoc pri akcii.

            ♻️ Kompostovanie je riadený proces rozkladu organických odpadov, najčastejšie kuchynských bioodopadov. Kompostovať vieme bez kalifornských dážďoviek, alebo s nimi.

            🪱 Výhoda kompostovania s kalifornskými dážďovkami je skrátenie času potrebného na premenu odpadu na organické hnojivo a kvalitnejší výstup. Kompost produkovaný dážďovkami nazývame vermikompost - vermes znamená červ.

            🤝 Ďakujeme za cenné informácie a dážďovky OZ Kompostuj.me a podpore Erasmus+ projekt SFNE School Food and Nutrition Education, ktorý je zameraný na znižovanie potravinového odpadu v komunitách.

          • Poznaj svoje mesto 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Poznaj svoje mesto 2024.

            🔏Dňa 25. 4. sa žiaci ôsmeho ročníka Dávid, Matej a Roland zúčastnili súťaže🔎 ,,Poznaj svoje mesto", ktorá sa konala na Mestskom úrade v Nových Zámkoch.

            📖 Chlapci získali nové poznatky o meste, v ktorom bývajú. Ďakujeme im za peknú reprezentáciu našej školy!

             Za prípravu a fotografie ďakujeme pánovi učiteľovi Petrovi! ✨

          • SERVICE LEARNING - KOMUNITNÉ VZDELÁVANIE

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album SERVICE LEARNING - KOMUNITNÉ VZDELÁVANIE .

            🤝SERVICE LEARNING - KOMUNITNÉ VZDELÁVANIE🤝

            👉Snažíme sa, aby bola naša škola aktívnou súčasťou komunity, ktorú vytvára.

            ✅Časť kolektívu našich pedagógov sa nedávno zúčastnila inovačného vzdelávania v téme service learning - komunitné vzdelávanie. Týmto vzdelávaním ich sprevádzalo Centrum dobrovoľníctva a ich skvelé lektorky Lucia a Silvia.

            📍Service learning je metóda vyučovania, ktorá integruje akademické učenie s praktickou službou komunite. Tento prístup je prínosom pre žiakov nielen v oblasti vedomostí, ktorým sa vďaka projektu "komunitného vzdelávania" môžu naučiť, ale predovšetkým ich učí hodnotám ako solidarita, spolupráca a zodpovednosť voči okoliu.

            ✅Naši učitelia sú vďační, že mohli získať nové poznatky a metódy, ktoré teraz môžu aplikovať vo svojich triedach. Veríme, že táto skúsenosť prinesie do našej školy nové možnosti vzdelávania a posilní väzby medzi našou školou a komunitou.

            Toto vzdelávanie sa mohlo realizovať vďaka podpore Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v projekte "Podpora etického správania sa a hodnotového vzdelávania v školách".

            Za skvelé priestory vzdelávania a za starostlivosť ďakujeme Wellness centrum Poľno SME, Palárikovo

          • ČÍTAME PRE RADOSŤ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ČÍTAME PRE RADOSŤ .

            📚ROZVÍJAME ČITATEĽSKÚ GRAMOTNOSŤ NAŠICH ŽIAKOV📚

            Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže na konci roka 2023 vyhlásilo výzvu na rozvojový projekt s názvom "Čítame pre radosť".

            📍Účelom výzvy bolo posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu a budovanie čitateľského sebavedomia u detí a mladších žiakov, pričom hlavným cieľom bolo zriadiť alebo doplniť triedne knižnice.

            👌Sme veľmi vďační, že naša škola bola v tomto projekte podporená a získala tak finančné prostriedky na nákup kníh, vďaka ktorým sme mohli zriadiť triedne knižnice. Vďaka tomuto projektu sa nám podarilo nakúpiť najnovšie tituly pre deti a mládež z vydavateľstiev ako sú IKAR, Slovart - vydavateľstvo najlepších kníh, Albatros, SPN - Mladé letá, Advent Orion a iných.

            ✅ Zriadenie triednych knižníc má u žiakov obrovský úspech. Denne si z týchto kníh čítajú, prezerajú si ich, navzájom medzi sebou o týchto knihách diskutujú.

            Vedeli ste, že čítanie...

            🔹rozširuje slovnú zásobu,

            🔹zlepšuje pamäť,

            🔹rozvíja kreativitu,

            🔹posilňuje mozog,

            🔹pomáha znižovať stres,

            🔹poskytuje poznatky o rôznych témach,

            🔹rozvíja empatiu a porozumenie medzi ľuďmi,

            🔹posilňuje analytické a kritické myslenie,

            🔹pomáha rozvíjať schopnosť koncentrácie a disciplíny,

            🔹je veľkým zdrojom inšpirácie a potešenia?

          • SLÁVIK SLOVENSKA 2024 - ŠKOLSKÉ KOLO

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album SLÁVIK SLOVENSKA 2024 - ŠKOLSKÉ KOLO.

            🎶PODPORUJEME TALENTY🎵

            🎹 Sme radi , že aj v tomto školskom roku naši žiaci ukázali talent v školskom kole speváckej súťaže v prednese ľudovej piesne. Pani učiteľky v porote ocenili nielen pekný spev, umelecký prejav, krásne kroje, ale aj odvahu vystúpiť pred spolužiakmi.

            🙏Z mnohých " speváčikov " mala porota neľahkú úlohu vybrať tých najlepších :

            I. kategória

            1. miesto: 🥇Zuzka Urbánová (3.A) s postupom do okresného kola

            2. miesto: 🥈Borisko Kolarčík (2.A)

            3. miesto: 🥉Alenka Fehérová a Hanka Šalková (1.A)

             

            II. kategória:

            1. miesto: 🥇Majko Ivanič (4.A) s postupom do okresného kola

            2.miesto: 🥈Yvonnka Karadi (4.A)

            3. miesto:🥉 Hanka Kostyálová (4.A)

             

            III. kategória:

            1.miesto: 🥇 Lukáš Červený (8.A) s postupom do okresného kola

             

            🏆Všetkým žiakom gratulujeme ! Pani učiteľkám Andrejke, Zuzke, Deniske a Katke Hozlárovej ml. ďakujeme za prípravu žiakov na súťaž.

            🙏Postupujúcim žiakom z 1.miesta budeme držať palce pri reprezentácii našej školy v okresnom kole 15.mája 2024.

            🎼Veríme, že aj o rok zaznie na našej škole krásna ľudová pieseň, ktorá je neodmysliteľne súčasťou a pýchou nášho slovenského folklóru.

          • OCENENIE ÚSPEŠNÝCH REPREZENTANTOV MESTA 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album OCENENIE ÚSPEŠNÝCH REPREZENTANTOV MESTA 2023 .

            🏆OCENENIE ÚSPEŠNÝCH REPREZENTANTOV 2023🏆

            Sme vďační, že počas posledného oceňovania úspešných reprezentantov mesta Nové Zámky za rok 2023 si z rúk pána primátora Otokara Kleina prevzali cenu aj naši žiaci.

            Za 1.miesto v celoslovenskom kole súťaže Jazykový kvet získali ocenenie Ema Šajtošová, Lukáš Červený a Michal Kostyál. Za odbornú prípravu a systematické vedenie žiakov k dosiahnutiu tohoto krásneho výsledku patrí vďaka pani učiteľke Sandy Šimovej, ktorá vložila do nich dôveru a zapojila ich do novootvorenej kategórie v jazykovej súťaži Jazykový kvet s názvom Tranzistor.

            Lenka Červená je našou reprezentantkou v mnohých súťažiach. V roku 2023 získala 1.miesto v celoštátnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín. Za prípravu a podporu Lenky patrí veľké poďakovanie jej rodičom, ktorí dlhodobo jej talenty rozvíjajú.

            Gratulujeme všetkým oceneným žiakom a prajeme im veľa úspechov do ich ďalších aktivít a súťaží.

          • Jarné sadenie - 4.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jarné sadenie - 4.A .

            ✂️ Pracovné vyučovanie u štvrtákov voňalo zeminou a semienkami. Papierové poháre 🪴 sme naplnili zeminou a zasadili semienka žeruchu, reďkovky a horčice.
            💧 Poliali sme a teraz už budeme len ⏱️ čakať či nám semienka vyrastú.

            Držte nám palce! 🤞 Za kreatívne a praktické aktivity vo vyučovaní ďakujeme pani učiteľke Zuzke.

          • Inovatívne metódy v učení hudby

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Inovatívne metódy v učení hudby.

            🎼Pred sviatkami absolvovali pani učiteľky našej školy zaujimavý workshop s názvom Aplikácia inovatívnych hudobných metód vo vyučovacom procese.

            🎹Popoludním nás sprevádzala inšpiratívna Rolanda Hanza - mentorka Regionálneho centra podpory učiteľov Nové Zámky, Šaľa.

            🪗Cieľom podujatia bolo sprístupniť metódy, praktiky a hry používané pri terapii hudbou.

            🎻Predstavená Kokasova pedagogika podporuje rozvoj harmonickej osobnosti, prehlbuje sebauvedomenie a pomáha deřom sprcovať vzniknuté ťažkosti. Sme radi, že aj v tomto smere posúvame naše pani učiteľky na ceste k pozitívnej obohacujúcej zmene

          • SKONČIME SO STEREOTYPMI

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album SKONČIME SO STEREOTYPMI .

            Vo štvrtok 21.3. sme si spoločne pripomenuli 🌍 Svetový deň Downovho syndrómu tým, že prídeme do školy v rôznych ponožkách. Odlišné ponožky si obúvame preto, že ich tvar nápadne pripomína 🧬 chromozomómy. Downov syndróm je špecifický práve trizómiou 21. chromozómu, preto bol tento deň stanovený na 21. marca.

            Téma tohtoročnej 🧦 ponožkovej výzvy je " SKONČIME SO STEREOTYPMI". Táto téma poukazuje na prítomnosť predsudkov a stereotypov v spoločnosti, ktoré pochádzajú najmä z nedostatku ℹ️ informácií.

            💭 Stereotypy sú predstavy, ktoré ľudia majú o tom, aký NIEKTO alebo NIEČO je. My ľudia nie sme všetci rovnakí, sme odlišní. Rovnako je tomu tak aj u ľudí s Downovým syndrómom. Každý z nich má vlastnú jedinečnú osobnosť, záujmy, potreby a podľa toho by sme k nim mali aj pristupovať. 👐🏻

            🧦 Obuj si v tento deň aj TY dve rôzne ponožky a pomôž zvýšiť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom. 

          • Výstava a dielne v galérii - 9.B

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výstava a dielne v gelérii - 9.B.

            S Galéria umenia Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch máme veľmi dobrú a živú spoluprácu. Niekoľko skupín našej školy sa preto učí o výtvarnom umení priamo v kontakte s umením vysiacim na 🖼️ stenách galérie.

            🎨 Inšpirovaní dielami majstrov potom vďaka rozmanitej ponuke tvorivých dielní pod vedením galerijných pedagogičiek pracujú s rôznymi technikami a hľadajú svoj výtvarný vkus, zlepšujú prejav.
             

            🖌️Výstavu a tvorivú dielňu k výstave Rakúska, česká a moravská grafika navštívili aj starší žiaci pod vedením pani učiteľky Evičky a asistentky Katky. 

          • Krížová cesta zamestnancov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krížová cesta zamestnancov.

            Počas pôstneho obdobia sa v Stredy u františkánov 🙏🏻 modlíme spolu aj pobožnosť krížovej cesty.
            🕯️ Pani učiteľky, učitelia, zamestnanci školy sa spolu modlili za seba, tých ktorí sú nám v škole zverení, ich rodiny a celú školskú komunitu.
            💛 Sme vďační za spoločenstvo, ktoré spolu tvoríme a pozývame aj vás na sväté omše v stredy o 17:00 📍 vo františkánskom kostole, ktoré sprevádzajú svojim spevom a hrou naše pani učiteľky.
            📸 Za fotky ďakujeme pani vychovávateľke Zuzke ✨

          • ☀️ Učíme sa vonku - 4.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album UČÍME SA VONKU - 4.A.

             👣 V krásnu jarnú stredu absolvovali štvrtáci s triednou pani učiteľkou Zuzkou vyučovanie v teréne.
            Navstivili sme 📍Galéria umenia Ernesta Zmetáka, kde sme mali možnosť vyskúšať si techniku odtláčania portrétov a vytvorením ulice z domčekov, ktoré si deti navrhli. Dokresľovali sme portréty a vytvorili krásne diela.

            Druhou zastávkou bola novozámocká kalvária, kde si každý vyrobil svoj kríž a niesol ho na našej spoločnej krížovej ceste. ➡️ Nakoniec sme sa presunuli do Bernolákovo parku kde sme ešte potrénovali naše 🤸‍♂️svaly na preliezkach a hojdačkách.
            ☀️ Krásne počasie, ktoré nás sprevádzalo nás ešte viac povzbudzovalo k úsmevu zo spoločne stráveného času.

          • EXKURZIA - Po stopách cisárov

          • Exkurzie s pani učiteľkou Heni sú známe svojim skvelým programom, tréningom nemčiny a príjemným spoznávaním kultúrneho dedičstva susedného Rakúska.
            Tentokrát pre našich žiakov pripravila zaujímavú ponuku s hlavným programom Zámok Schloss Hof!

            Všetky potrebné informácie nájdete na plagáte a odporúčame prihlásiť sa záväzne čo najskôr, keďže počet miest je limitovaný!

          • Recitačná súťaž - Marec mesiac knihy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Recitačná súťaž - Marec mesiac knihy.

            🗣️ Žiaci 1.B, 3.B a 3.C ukázali svoju šikovnosť na školskej recitačnej súťaži.
            💬 S odvahou predstúpili pred porotu i svojich kamarátov a predniesli krásne úryvky z poézie.
            ✨ Ďakujeme veľmi pekne pani učiteľkám a rodičom za pomoc pri príprave na školskú recitačnú súťaž!
            Marec📚mesiac kníh nám tak obohatili svojimi peknými výkonmi.
            Ku krásnym výkonom gratulujeme 👏🏼

          • Učíme sa o zmysloch 1.B

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Učíme sa o zmysloch 1.B.

            5️⃣ ZMYSLOV: 🧁 Muffinový zážitok

            Bez 💪🏼 práce nie sú koláče. To dobre vedia aj chlapci z 1.B triedy, z ktorých sa stali malí cukrári. Upiekli totiž chutné muffiny 🧑🏻‍🍳, po ktorých sa len tak zaprášilo. Do práce zapojili zrak, sluch, čuch, hmat, no najmä chuť 😉 5 zmyslov človeka, o ktorých sa učia na hodinách prvouky. 👀👂🏼👅👃🏻 ✋🏼

            Takéto učenie v školskej kuchynke sa chlapcom zapáčilo natoľko, že už teraz premýšľajú nad receptom na ďalšiu dobrotu. Tešíme sa nabudúce! 😉

          • HUDOBNÁ AKADÉMIA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album HUDOBNÁ AKADÉMIA.

            🔔HUDOBNÁ AKADÉMIA II. 🎶 Príbeh hudby

            Žiaci ročníkov 4.-7. majú unikátnu možnosť učiť sa 🎻 zazitkovou formou o hudbe, umení a spoločenskej etikete. Navštevujú totiž koncerty projektu HUDOBNÁ AKADÉMIA v Slovenskej filharmónii.
            🎼 Pre žiakov sú pripravené 4 vzdelávacie koncerty, na ktorých sa dozvedajú o základoch tvorby umeleckého diela, hudobných dejinách, umeleckých štýloch, výzvach a výhodách hudby a umenia v živote človeka. Sme presvedčení, že aj naše okolie a priestor v ktorom sa učíme naše deti 🪷 kultivuje. Preto sa nebojíme predstavovať im niekedy predsudkami dospelých opradené “náročné, vysoké” umenie. Žiaci so záujmom na koncertoch 👂🏼počúvajú, správajú sa slušne, odpovedajú na otázky a vo vlaku na ceste domov často 💬 diskutujú o tom, čo sa im páčilo, čo by napísali ináč a ktorý hudobný nástroj ich v ten deň zaujal.

            Ďakujeme pani učiteľkám a pedagogickým asistentkám, asistentom za ich ochotu organizovať vyučovanie mimo školských lavíc. 💭 Rodičov povzbudzujeme, aby sa nebáli urobiť krok z nášho každodenného života dospelých a nechali sa uniesť krásou hudby.

            👉🏻 Príbeh hudby, ako aj všetky koncerty zo Slovenskej filharmónie sú dostupné v online archíve na: www.stream.filharmonia.sk

          • Výstava a tvorivá dielňa v galérii 3.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výstava a tvorivá dielňa v galérii 3.A.

            SPOZNÁVAME ✍🏻GRAFIKU 

            Žiaci z 3.A s pani učiteľkou Veronikou navštívili 🎨 Galériu umenia Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch. Pozreli si aktuálnu výstavu grafiky zo zbierky E. Zmetáka a D. Zmetákovej.
            🖼️ Zoznámili sa s pojmom grafika. Hľadali príbehy ukryté v grafických listoch a nakoniec si vytvorili vlastnú grafiku. Bol to pre nich obrovský zážitok!

            👏🏼 Ďakujeme pani lektorkám za sprevádzanie a za zaujímavé aktivity.
            Žiaci z 3.A a pani učiteľka Veronika

          • Mladý remeselník 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mladý remeselník 2024.

            🪚REMESLO MÁ ZLATÉ DNO

            🌟Delíme sa s vami o radosť z úspechov našich žiakov na súťaži Mladý remeselník 2024! Súťaž organizuje✍🏻 Stredná odborná škola stavebná - Építészeti Szakközépiskola v Nových Zámkoch a súťaží sa v štyroch kategóriách.
            🏆 Ocenení žiaci z našej školy:
            Kategória STOLÁR: Matúš Sunega, 2.miesto
            Kategória ELEKTROMECHANIK: Denis Lakatoš, 2.miesto
            Kategória INŠTALATÉR dievčatá: Zsofia Dobosi 2.miesto, Chloe Hajdúchová 3.miesto

            👏🏼 Všetkým zúčastneným gratulujeme a ďakujeme za peknú reprezentáciu.
            Za sprievod na súťaži a 📸 fotografie ďakujeme p.učiteľke Veronike.

          • Spoznávame Zelenú školu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Spoznávame Zelenú školu.

             Naša škola je v programe 🌱 Zelená Škola zapojená už 10 rokov a stále sa máme čo učiť!

            Vďaka originálnej 🎲 hre Spoznajme spolu Zelenú školu spoznávali 7 krokov Zelenej školy žiaci, členovia Kolégia Zelenej školy aj pedagogický zbor.
            💭 Hra priniesla nové nápady a impulzy do ďalšej práce, veľa zábavy a zaujímavé informácie. Okrem vedomostí sme mali možnosť 💬 rozprávať sa a dozvedieť sa viac o nás, našej škole.

            ✨Ďakujeme za možnosť učiť sa takouto hravou Zelenej škole a tiež za metodickú podporu v programe. 💚

          • FLORBAL - Super pohár

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album FLORBAL - Super pohár.

            GRATULUJEME 🏆 REPREZENTANTOM

            👏🏼Žiaci 2. stupňa sa zúčastnili florbalovej súťaže škôl: 🏒Super pohár. V konkurencii ďalších štyroch škôl ZŠ G. Bethlena, ZŠ Lipová, ZŠ Michal nad Žitavou a ZŠ Húl skončili na skvelom 2. mieste po troch víťazstvách a jednej prehre.

            Reprezentovali našu školu:
            👉🏼Sebi, Martin a Samko zo 6.A
            👉🏼Maťko a Erik z 8.A
            👉🏼Feri a Miško z 9.A a Alex z 9.B

            👏🏼Ďakujeme chlapcom za skvelý výkon a tešíme sa z ich veľkej bojovnosti! Žiakov na podujatí sprevádzal p.učiteľ Mgr. Peter Jurík. 🌟 Ďakujeme!