• Deň matiek

          • Dňa 30. 5. 2019 sme mali vystúpenie našich detí pri príležitosti Dňa matiek. Deti ukázali zo seba naozaj to najlepšie. Videli sme krásne spevácke, tanečné či hudobné vystúpenia.

          • Rumunsko - Erasmus+

          • Počas týždňa 20.-24. mája sa skupina 6 žiakov našej školy s pani učiteľkou Csillou a Adrikou zúčastňujú krátkodobej školskej mobility v Rumunsko, v meste Iasi. V rámci projektu "Kultivovanie spoločenskej zodpovednosti" pracujú na aktivitách a zdokonaľujú svoje verbálne a sociálne kompetencie s účastníkmi projektu z ostatných krajín.

            PONDELOK

            - slávnostné zahájenie mobility v partnerskej škole

            - program hosťujúcej školy

            - prezentácia každej krajiny (Rumunsko, Macedónsko, Poľsko, Slovensko, Turecko)

            - projektová aktivita pre žiakov

            - spoločný obed

            - prechádzka centrom mesta

            UTOROK

            - workshop pre žiakov

            - návšteva školy pre nepočujúcich a pre študentov so špeciálnymi výchovno - vzdelávacími potrebami

            - workshop v škole pre nepočujúcich študentov

            - rozdávanie darčekov od nepočujúcich študentov, ktorí ich vyrobili vo svojej dielni (keramické výrobky)

            - návšteva Paláca kultúry - Múzeum histórie + Múzeum techniky

            STREDA

            - dopoludné projektové aktivity pre žiakov

            - príprava darčekov pre deti v Centre, do ktorého sme sa boli pozrieť popoludní - pracovné stretnutie koordinátora s partnermi projektu spojené s prechádzkou po škole a návštevou tried - spoločný obed

            - návšteva Centra pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia - Barnova, kde žiaci zapojení do projektu priniesli deťom v spomínanom centre malú pozornosť.

            ŠTVRTOK

            - celodenný výlet - Zámok Ruginoasa a Ortodoxný kláštor Cetatuia

            PIATOK

            - Slávnostná certifikácia

            - prezentácia výstupných prác z projektových aktivít, ktorých sa žiaci aktívne počas celého týždňa zúčastňovali

          • Plavecký výcvik

          • Celý týždeň sa žiaci prvého a druhého ročníka zúčastňujú plaveckého výcviku pod vedením pani učiteľky Šimunkovej. Už sa zoznámili s vodou a bazénom a nabrali odvahu. Pokroky robia každý deň a majú z vody radosť.

          • Foodrevolution 2019

          • Z príležitosti európskeho dňa obezity sa žiaci našej školy zúčastnili na podujatí Foodrevolution 2019, ktoré usporiadalo  Regionálno edukačno - sociálne centrum. Máme veľa zážitkov z prípravy aj ochutnávky zdravých jedál a nápojov a samozrejme aj zo zdravého pohybu. 

          • Medzinárodné športové stretnutie škôl 2019

          • Naša škola sa každoročne zapája do projektu "Medzinárodné stretnutie škôl", kde spoločne s Maďarskom a Českom súťažíme v dvoch športových disciplínach a to vo futbale a vo vybíjanej. Tento rok sa turnaj uskutočnil od 3.5. - do 5.5.2019 na Slovensku. V rámci rôznych aktivít sa hostia za tento víkend oboznámili s našou kultúrou a deti si pekne zasúťažili. Naše dievčatá skončili na peknom 2. mieste vo vybíjanej a chlapci skončili na 3. mieste vo futbale. 

            Ďakujeme všetkým za prípravu tejto akcie a už teraz sa tešíme na budúci rok, keď štafetu po nás preberie Maďarsko.

          • Loretánske litánie trochu inak ...

          • V mesiaci máj si osobitne uctievame Pannu Máriu. Jej čnosti - dobré vlastnosti poznáme aj z modlitby, ktorá sa nazýva loretánske litánie. Práve o nich sme sa rozprávali a súťažili na stretnutí v ŠKD. Napodobňovanie dobrých vlastností a vyhadzovanie tých zlých na "smetisko" sme v súťažiach hravo zvládli. Teraz sa ich budeme snažiť aj používať v živote.

          • Apríl v ŠKD

          • S deťmi sa tešíme z teplých slnečných lúčov a veľa času trávime vonku. Naši tretiaci a štvrtáci spoločne poupratovali zadný dvor a okolie pieskoviska. Práca im išla naozaj šikovne. Tento mesiac deti vyrábali zaujímavé veci. Či už veľkonočné dekorácie, stojany na ceruzky, alebo vlastné tričká.