• Etwinning Seminár v BAKU

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Etwinning Seminár v BAKU.

            ETWINNING SEMINÁR V BAKU

            🇦🇿V dňoch 15.-17. mája sa v hlavnom meste AZERBAJDŽANU, v BAKU, konal medzinárodný odborný seminár s názvom "INOVÁCIE A VZDELÁVANIE". Organizátorom tohto podujatia bola národná podporná organizácia (NSO) pre platformu eTwinning, ktorá je platformou na tvorbu a realizáciu medzinárodných školských projektov.

            🇸🇰 Na tomto medzinárodnom odbornom seminári sa zúčastnili štyria vybraní zástupcovia pedagógov zo Slovenska. Spomedzi silnej konkurencie mnohých žiadostí, ktoré NSO obdržala, bola vybratá aj naša pani zástupkyňa Adriana Šajtošová.

            🔸 Cieľom stretnutia bolo získať prehľad o najnovších online metódach vyučovania, niekoľko workshopov sa venovalo problematike udržaniu pozitívnej školskej klímy, plánovaniu projektov a tvorbe online obsahu. No hlavným cieľom podujatia bolo nadviazať kontakt s učiteľmi z iných účastníckych krajín za účelom vytvorenia medzinárodného projektu.

            ✅ Pani zástupkyni a jej žiakom prajeme veľa úspechov a radosti z projektov, na ktorých pracujú a na ktorých budú pracovať aj v ďalšom školskom roku.

          • ČITATEĽSKÝ MARATÓN 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ČITATEĽSKÝ MARATÓN 2023 .

            📚ČITATEĽSKÝ MARATÓN 2023📚

            📖"Čítajme si 2023" je celoslovenská iniciatíva Linky detskej istoty http://www.ldi.sk/, ktorá toto podujatie organizuje už 14.rok po sebe. Záštitu nad týmto podujatím prevzala pani prezidentka Zuzana Čaputová.

            ✅ Cieľom podujatia je šíriť osvetu o úlohe Linky detskej istoty a zároveň poukázať na spolupatričnosť, ktorou dokážeme v spoločnosti prispieť k väčším zmenám ako len jednotlivci. 🇸🇰 Do Čitateľského maratónu sa v tomto roku zapojilo vyše 100 000 žiakov slovenských základných škôl, čím sa oproti minulému roku zvýšil počet zapojených čitateľov o 40 000.

            📕 Naši žiaci čítali počas podujatia z niekoľkých kníh vhodné veku a ich čitateľskej úrovne. Čitateľského maratónu sa zúčastnili všetci žiaci našej školy.

            🔸 Veríme, že aj touto aktivitou sme u nich vzbudili záujem o čítanie a ich rozvoj v tejto oblasti.

          • Hviezdoslavov Kubín: Postup na celoštátne kolo

          • S radosťou sa delíme o radostnú správu!

            Žiačka 2.ročníka Lenka Červená zvíťazila na krajskom kole 69.ročníka celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky umeleckého prednesu poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín 2023.

            Vo svojej súťažnej kategórii Lenka získala najlepšie hodnotenie poroty a získala 1.miesto! Lenka bude našu školu, mesto i kraj reprezentovať na celoštátnom kole, ktoré sa uskutoční v Dolnom Kubíne.

            K úspechu jej gratulujeme a ďakujeme za prípravu celej rodine. Držíme palce na celoštátnom kole!

          • Exkurzia vo hvezdárni 2.B+2.C

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia vo hvezdárni 2.B+2.C.

            SPOZNÁVAME TAJOMSTVÁ VESMÍRU

            Žiaci 2.B a 2.C sa zúčastnili exkurzie vo Slovenskej ústrednej hvezdárni v Hurbanove. Program exkurzie bol zábavný a naučili sme sa veľa nového! Cestovali sme do Hurbanova vlakom. Vďaka skvelej práci pani učiteliek Eliške a Katke a tiež pomoci pani asitentiek Monike, Carmen a Nataši pre nás nie je cestovanie v hromadnej doprave problém.

            Vo hvezdárni nás čakalo niekoľko zaujímavých aktivít. Na začiatku sme si pozreli vtipnú a poučnú rozprávku o krave na mesiaci, potom nám ukázali nočnú oblohu. Tento zážitok je fascinujúci a všetkým odporúčame pozerať sa na oblohu viac. Či už doma na balkóne, alebo navštíviť nedaľekú hvezdáreň. Tiež sme putovali vesmírom a cez rozprávku sme sa dozvedeli o tom ako vzniká polárna žiara, čo sú kométy a meteority. Užili sme si aj areál hvezdárne a pred cestou domov sme si spolu ešte posedeli v cukrárni. Plní nových zážitkov a poznatkov sme sa šťastne vrátili domov.

            Ďakujeme pani učiteľkám a asistentkám za tvorivý prístup a vyučovanie v teréne formou exkurzií. Tešíme sa na ďalšie!

          • Slávik Slovenska 31.ročník

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávik Slovenska 31.ročník.

            31.ročník🏆 súťaže v speve ľudových piesní

            🪗 Naši malí aj veľkí speváci sa opäť po roku stretli na školskom kole speváckej súťaže v prednese slovenskej ľudovej piesne Slávik Slovenska 2023.
            🎶 Spomedzi 19 žiakov žiaci upútali našu pozornosť pekným hlasom, umeleckým prejavom aj krásnym krojom. Krásny dojem podčiarkla radosť zo spevu a odvaha vystúpiť pred spolužiakmi a porotou. 👏

            📝 Porota v zložení pani učiteliek Andrejky, Denisky, Katky Hozlárovej ml. a pani zastupkyni Adriky, ktorá bola predsedníčkou poroty, mala neľahkú úlohu vybrať a oceniť tých najlepších.


            V I.kategórii
            🥇1.miesto Hanka Kostyálová /3.A/ a Majko Ivanič/3.A/
            🥈2.miesto Zuzka Urbánová /2.A/
            🥉3.miesto Yvonnka Karadi /3.A/ a Borisko Kolarčík /1.A/

            V II.kategórii
            🥇1.miesto Milan Šalka /5.A/
            🥈2.miesto Petra Kodhajová /3.A/
            🥉3.miesto Miriam Bobová /4.A/ a Nikoleta Košťálová /6.A/

            V III.kategórii
            🥈2.miesto Viktória Baloghová/7.A/

            👏👏👏 VŠETKÝM SÚŤAŽIACIM GRATULUJEME 👏👏👏

            Ďakujeme 💛 pani učiteľkám za prípravu žiakov na súťaž a veríme, že si o rok opäť spolu zaspievame.
            ✨Slávik Slovenska má krásnu a bohatú históriu, ktorá sa raz zapíše zlatými písmenami do histórie Slovenska. Nech nikdy neumĺkne poklad, ktorý je v našich srdciach prítomný kdekoľvek sme – krištáľovo čistá slovenská ľudová pieseň!

          • Škola v prírode 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode 2023.

            🌳🌲🌳 ŠKOLA V PRÍRODE 🌳🌲🌳

            Milí priatelia a rodičia,
            prinášame vám srdečné 👋 pozdravy a 📸 fotogalériu od žiakov, pani učiteliek Zuzky a Andrejky a asistenta Kevina. 🎒 Skupina tretiakov a štvrtákov tento týždeň trávi v krásnom prostredí Novej Bane v kotline medzi dvoma pohoriami Pohronský Inovec a Štiavnické vrchy. Deň Zeme oslávili žiaci v prírode. Vydali sa na 🥾 turistiku na Starohutský vodopád, kde po ceste videli aj salamandre! Na hodine vlastivedy vyrábali erby miest cez ktoré sme cestovali, a zahrali sme si pohybové hry. 🗣️ Večernú komunitu sme mali s témou na celú školu v prírode. 🥳 Tešíme sa na zážitky, ktoré spolu zažijú a fotogalériu budeme postupne dopĺňať!

            📍Druhý deň sme začali rannou rozcvičkou, pokračovali 🔍prehliadkou mesta Nová Baňa. Zisťovali sme v skupinkách komu je zasvätený ⛪ farsky kostol a koho meno nesie tunajšie gymnázium. Veľa zaujímavých veci sme si vypočuli aj pri prehliadke v ⚒️ Pohronskom baníckom múzeu. Mohli sme tu vidieť model 🔥 Poterovho ohňového stroja, ktorý je svetovo známy a využívali ho baníci ako pomoc pri ich ťažkej práci. 🍲 Po návrate na chatu nás čakať obed a krátky odpočinok. Poobedie sme venovali 📩 Eko-pošte. Deti si vyrábali svoje 📫 poštové schránky, kde si píšu odkazy. Deti neskôr mohli vyskúšať učiteľov prostredníctvom vedomostneho ✅ kvízu, ktorý si pripravili v skupinkách z informácií, ktoré doobeda získali. 🤝 Poobede si vyskúšali aj tímovú spoluprácu a svoju rýchlosť v 🗺️ orientačnom behu. Oddych sme ešte venovali 🏅športovým hrám na ihrisku. 🙏 Deň sme zakončili spoločnou modlitbou a vyhodnotením orientačného 🏃 behu. Prekvapením na záver dňa bol hraný ⚔️ večernicek na dobrú noc. Nebojácny Durislav premohol 🐉 draka a zachránil princeznú.

            Všetci zúčastnení školy v prírode sú v poriadku 😊, užívajú si spoločný čas a zapájajú sa do aktivít. ☀️ Počasie praje aj vonkajším aktivitám a turistike! 🤸 Ráno sme sa rozcvičili s rebríkmi a v programe dňa sme pokračovali vychádzkou na Rozhladňu Háj so zastávkou v Kohútove. 💡Kohútovo je krásne pútnické miesto v Novej Bani. Veľkým prekvapením bola návšteva pani riaditeľky, ktorá deti pozvala na horúcu čokoládu! Na programe boli aj 🥎 pohybové hry. Štipcová naháňačka, zábava na kolotoči, 🏸 bedminton. 📜 Podvečer si deti našli vo svojich poštových schránkach výzvu na hľadanie pokladu. Čakali ich indície a úlohy, ktoré ich napokon doviedli k 💰 podkladu! Deň sme uzavreli spoločným vyhodnotením dňa a 🍢 opekačkou.

            MALÍ ŽIACI A ⛰️ VEĽKÝ INOVEC 4.deň Školy v prírode 📍 Nová Baňa
            ⏰ Začali sme, ako každé ráno, poriadnou 🤸 rozcvičkou. Tentokrát sme na ňu využili ihrisko a cvičili sme vo dvojiciach. Ďakujeme pánovi učiteľovi Kevinovi, ktorý pre nás po celý týždeň pripravoval zábavné šporotvé aktivity. 👉 Po výdatných raňajkách nás čakala 🎒 turistika. Hlavným bodom programu štvrtého dňa bol výstup na Veľký Inovec 901m n.m. bol veľkou výzvou pre všetkých nás. Trasu sme si zvolili tak, aby sme sa po ceste zastavili pri kaplnke a na Chate pri Drozdove. Cestou sme sa zastavili pri studničke, kde sme sa občerstvili. Užívali sme si občerstvenie, krásne počasie a výhľady. Potrebovali sme si aj trošku oddýchnuť, ale nakoniec sme to zvládli všetci! 👉 Po návrate na chatu sme pozbierali všetku zostávajúcu energiu a využili ihrisko v areáli. Posledný večer sme si už tradične zhodnotili deň a zabavili sme sa na Pyžamovej párty!

            ŠKOLA V PRÍRODE BOLA 🎉𝗦𝗨𝗣𝗘𝗥 🎉

            🟡 Posledne dopoludnie sme venovali 🎨 tvoreniu. Kreativite sa medze nekládli a každé dieťa si vyzdobilo svoje spomienkové 👕tričko. Deti si na tričká textilnymi 🖍️ fixkami kreslili to, čo sa im v škole v prírode páčilo, čo si z tohto spoločne stráveného času budú pamätať. Vznikli krásne umelecké diela a originálna spomienka. 💬 Ďalšou aktivitou záverečného dňa bolo 🔎zisťovanie spokojnosti a reflexia celého týždňa. Deti sa spoločne v skupinách učili ako vytvoriť otázky pre tvorbu 💹 grafu. Pomocou 🙋hlasovania sme potom mali možnosť zistiť ktoré bolo najobľúbenejšie jedlo celého týždňa, ktorý výlet bol tej NAJ, ktorá spoločná aktivita bola najzaujímavejšia a ďalšie odpovede na dôležité ❔otázky. 🧹 Po obede sme našu Školu v prírode ukončili záverečným vyhodnotením bodovania izieb. Na fotke je 🏆 víťazná izba. Gratulujeme! 🌟Každej žiačke i žiakovi sme osobne poďakovali za ich 🧩 jedinečnosť, vďaka ktoré bola táto škola v prírode NAJ a 🎉super 🎉 !!!

             

            Za starostlivosť a úžasné zážitky patrí pani učiteľkám Zuzke a Andrejke, ktorých láskavý prístup
            a kreativita zmenila už život nejedeného dieťaťa, ĎAKUJEME!