• TVORÍME V GALÉRII UMENIA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album TVORÍME V GALÉRII UMENIA .

            🖼️ Žiaci 2.B a 2.C triedy sa spolu s pani učiteľkami a asistentkami zúčastnili veľmi zaujímavej a pútavej prehliadky a tvorivej dielne v Galéria umenia Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch. Okrem prehliadky výstavy FRANCÚZSKA A NIZOZEMSKÁ GRAFIKA 17.-19. storočia zo zbierky Ernesta Zmetáka a Danice Zmetákovej.

            🖌️ Na prehliadke vystavených grafických diel nabrali žiaci inšpiráciu pre svoju vlastnú tvorbu. 🎨 Tvorivé dielne v galérii prinášajú vždy nové zaujímavé techniky a spôsoby práce.

            💜 Ďakujeme pani učiteľkám, asistentkám i galerijným pedagogičkám za inšpirácie a sprevádzanie svetom umenia!

          • Vďaka pani učiteľkám a pánom učiteľom ❤️

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album VĎAKA UČITEĽKÁM A UČITEĽOM.

            ”Mám krásnu a príjemnú prácu. Keď sú deti šťastné a spokojné, aj ja som šťastná a spokojná. Prístup k práci kopírujem od svojich bývalých pani učiteliek - Procházková, Sileská, Váradyová, Kádeková, ktorá bola mojou vychovávateľkou. Sú mi vzorom nielen čo sa týka pedagogického prístupu k žiakom, ale aj súkromného života. Som vďačná pani riaditeľke Hozlárovej za príležitosť robiť vychovávateľku a že som jednou zo zamestnankýň CZŠ. Spoločne s pedagogickým a nepedagogickým kolektívom tvoríme skvelý zohratý tím. Aj tu medzi kolegyňami som si našla blízke kamarátky, s ktorými si rozumiem a trávime čas aj mimo školy. Cením si to a ďakujem Pánu Bohu za to, že mám dobrých kolegov, vďaka ktorým mi práca prináša radosť a lepšie sa mi pracuje."

            💭 napísala Jana Molnárová, absolventka školy a vychovávateľka

            🙏 Ďakujeme všetkým pani učiteľkám, učiteľom, asistentkám, asistentom, vychovávateľkám a celému školskému tímu. Iba vďaka vám sme školou, akou sme. ❤️

          • PONOŽKOVÁ VÝZVA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album PONOŽKOVÁ VÝZVA.

            💬 S NAMI, NIE PRE NÁS

            🧦💛 Naši žiaci a učitelia sa zapojili do Ponožkovej výzvy 2023. Tá už tradične vo Svetový deň Downovho syndrómu 21.marca šíri povedomie o Downovom syndróme. 💛 ĎAKUJEME 💛

            💬 Tento rok kampaň #WDSD prináša jasný odkaz: „With Us, Not for Us", S nami, nie pre nás". A vyzýva všetkých tvorcov rozhodnutí a politík, aby sa zaviazali zapojiť organizácie zastupujúce ľudí s Downovým syndrómom do všetkých rozhodovaní. Pracujte s nami, nie pre nás. Hovorte s nami!

            💭 Nezabudnime, že táto výzva nie je len o ponožkách, ale najmä o skutočných ľuďoch, ktorí žijú medzi nami. S nami. Skúsme byť pre druhých darom každý deň! 💛

            #WITHUSNOTFORUS

          • PONOŽKOVÁ VÝZVA 2023

          • V utorok 21. marca prídeme do školy v rôznych ponožkách.

            Hoci sa ľudia s Downovým syndrómom od ostatných líšia stavbou buniek, konkrétne 21.chromozómu, majú rovnaké právo na postavenie v spoločnosti ako všetci ostatní.

            A prečo Ponožková výzva?

            Odpoveď je jednoduchá - pretože chromozóm pripomína tvar ponožky.

            Téma tohtoročnej ponožkovej výzvy je “S NAMI, NIE PRE NÁS”, poukazujúc na to, že ľudia s Downovým syndrómom sú tu s nami, nie pre nás.

            Downov syndróm je nazývaný aj trizómiou 21. chromozómu. Práve pre číselnú kombináciu 21 a 3 bol Svertový deň Downovho syndrómu symbolicky stanovaný na 21.marec.

            Obuj si v tento deň rôzne ponožky a pomáhaj zvýšiť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom!

          • Z 30. výročia CZŠ Antona Bernoláka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 30 ROKOV CZŠ A.BERNOLÁKA.

            pani učiteľka ANDREA URBÁNOVÁ ⭐
            pri 30. výročí CZŠ A.Bernoláka

            🎼 Veľká radosť a veľký oporný bod v mojej práci bol detský spevácky zbor. Pri práci so zborom sa uvažuje v sezónach. Nie tak, že kedy už konečne budú prázdniny... ale skôr naopak, koľko mám ešte času na docvičenie týchto vecí…Školský rok bol vždy krátky. Bolo obdobie, keď sme so zborom veľa cestovali, chodili sme na sústredenia. Máme na to pekné spomienky. Speváci boli (a aj sú) výborní! Vystriedalo sa mi tu tiež niekoľko skupín. Niektorým z nich už chodia ich vlastné deti zase do detského zboru. A týmto posielam jeden veľký pozdrav všetkým svojim detským zboristom! (aj bývalým)

            🎁 Škole prajem najmä dobrý a spolupráce schopný kolektív zamestnancov! Formovania schopných žiakov a spokojných rodičov! Lebo škola, to nie je len táto budova. Škola sú ľudia v nej. A my teraz neoslavujeme narodeniny tejto budovy, ale narodeniny tohto kolektívu! Tohto nášho spoločného minulého i prítomného kolektívu žiakov, učiteľov aj rodičov!

            ✨ „Robme, čo môžeme robiť. A Boh pripojí to, čo nám chýba.“ sv. Ján Bosco

            (úryvok z textu p.učiteľky A.Urbanovej)

          • TECHNIKA POD VEDENÍM MAJSTRA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album TECHNIKA POD VEDENÍM 🪚MAJSTRA .

            🪛Vďaka partnerstvu so Stredná odborná škola stavebná aj v tomto školskom roku žiaci 7.A a 8.B triedy absolvujú výučbu techniky v dielňach stavebnej školy. Takto môžu svoje nápady pretaviť do plánov, náčrtkov a hotových diel s konzultáciami od majstra. 🤝 Deti si s pánom majstrom odborného výcviku skvelo rozumejú a on im trpezlivo odpovedá na všetky otázky.

            🪚Samozrejme, začiatky sú viac o spoznávaní materiálu, nácviku správnej techniky pribíjania klincov, skrutkovania skrutiek, pílenia hranolom či práca so zverákom. V technike, ako aj v živote, je dobré stavať na dobrých a pevných základoch. Žiaci sa inspirovali dielami stredoškolákov, pýtali sa pána majstra, pani učiteliek a už teraz pracujú na ✏️vlastných návrhoch výrobkov.

            🔨Vieme, že nie každý je “technický typ” a mnohí naši absolventi sa vydajú inými smermi, ale to, čo sa naučili na technike sa im v živote určite zíde. Cieľom výuky nie je vždy dokonalý výsledok, ale budovanie vzťahu k manuálnej práci, rozvoj predstavivosti a podpora samostatného i skupinového riešení problémov.

            🤍 Za veľmi dobrú spoluprácu ďakujeme vedeniu Strednej odbornej školy stavebnej, pánovi majstrovi a pani učiteľkám Zuzana Šalkova a Evičke Klinckovej za vedenie žiakov aj v technickom smere.

          • HAPPY ST. PATRICK´S DAY

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album HAPPY ST. PATRICK´S DAY.

            🍀 HAPPY ST. PATRICK´S DAY 🍀

            🍀 Dnes sme na našej škole oslávili Deň sv. Patrika veľkolepo.

            🍀 Ráno pani riaditeľka privítala 1. stupeň na dolnej chodbe. Po krátkom úvode prevzali slovo deti, ktoré si pripravili vlastné obrázky, pomocou ktorých porozprávali ostatným spolužiakom všetko, čo sa o sv. Patrikovi naučili.

            🧁Na konci si pochutnali na úžasných trojlístkových koláčikoch. 🇨🇮 Na 2. stupni medzitým prebiehalo rovesnícke vzdelávanie, kde si ôsmaci Zsófi Dobosiová, Bibi Kyselá, Miško Kostyál, Miško Kristan a Miško Hajas pripravili prezentáciu so zábavnými aktivitami a videami.

            🍀Každú vyučovaciu hodinu privítali inú triedu. Zamysleli sa, čo pre nich znamená šťastie, vytvorili myšlienkovú mapu, spoločne sa snažili prerozprávať príbeh o sv. Patrikovi. Všetko prebiehalo v anglickom jazyku.

            🏆Nesmel chýbať Kahoot kvíz, po ktorom si žiaci na prvých troch miestach odniesli sladké odmeny a vecné ceny.

            🖌🎵Veľký úspech malo maľovanie na tvár a hranie na harfe. Cez prestávky znela írska hudba a veselá nálada. Celý deň sme boli obklopení zelenou farbou, výzdobou, zeleným jedlom a pitím.

            👋 Ďakujeme ôsmakom, všetkým zúčastneným a tešíme sa niekedy nabudúce!

          • DEŇ ĽUDOVEJ ROZPRÁVKY 2.B+2.C

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ ĽUDOVEJ ROZPRÁVKY 2.B+2.C.

            Vedeli ste, že 16. marec je dňom 📖 ľudovej rozprávky?

            Nie je to náhoda, práve v tento deň sa totiž narodil 🖋️Pavol Dobšinský. Pavol Dobšinský bol slovenský evanjelický kňaz, folklorista a zberateľ ľudovej slovesnosti.

            📚 Pani knihovníčka Silvia a víla Knihomila si pre nás pripravili pútavé rozprávanie o vzniku ľudových rozprávok a piesní, o tom ako sa žilo v minulosti. Taktiež sa mohli pomocou krátkeho kvízu spomenúť na najznámejšie ľudové rozprávky a nakoniec si jednu z nich aj zahrali. Uhádnete ktorú?

            🌟 Žiaci 2.B a 2.C triedy túto skvelú aktivitu zažili dnes spolu s pani učiteľkami Eliškou a Katkou i pani pedagogickými asistentkami Monikou, Carmen a Natašou. Ďakujeme im a pani knihovníčke Silvii za pútavý program.

          • Pozývame na kávu

          • Pozývame rodičov predškolákov i našich žiakov CMŠ Filipa Neri a CZŠ Antona Bernoláka
            na kávu, alebo čaj s pani riaditeľkou a školským tímom

             

            vždy vo štvrtok od 14:00 do 16:30

            v priestoroch Katolícka Spojená Škola

            • Získate viac informácii o štúdiu na našej škole
            • Priestor pre Vaše otázky
            • Spoznáte bližšie hodnoty školy
            • Prevedieme Vás odbornými učebňami

            Podujatie je otvorené pre všetkých.

            Rozhovory pri káve budeme opakovať každý týždeň až do konca školského roka.

            Pre deti bude v čase rohovoru zabezpečený zábavný program.

             

          • PREDŠKOLÁCI V ŠKOLE

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album PREDŠKOLÁCI V ŠKOLE.

            Predškolácke triedy 🪲 Chrobáčiky a 🐈 Mačičky z Materskej školy na Šoltésovej ulici navštívili v utorok našu školu. Skamarátili sme sa a niečo nové sme sa aj naučili.

            💭 Aké to bude v základnej škole? Milú návštevu privítala pani riaditeľka Katka a predstavila im aktivity, ktoré sme si pre detičky pripravili. Aby nasi najmenší návštevníci mohli na vlastnej koži zažiť, aké to je byť evľkým školákom, vyskúšali si v škole tri stanovištia.

            POHYB A ŠPORT

            Pán učiteľ Kevin si pre malých športovcov a športovkyne pripravil aktivity rozvíjajúce ich pohybové schopnosti, spoluprácu, rýchlosť reakcií a zlepšenie koordinácie pohybov. Aj z fotografií vidieť, že toto stanovište bolo deťmi veľmi obľúbené a všetci sa zabavili.

            KREATIVITA

            Pani zástupkyňa Adrika sa s našimi školákmi na hodinách výtvarnej výchovy venuje rozvoju kreativity. Šikovné ručičky Chrobáčikov a Mačičiek si precvičili 🎨 jemnú motoriku navliekaním korálkových písmeniek a ozdôb, ktorými si ozdobili ich vlastné 🏅školské medaily. Tieto im budú pripomínať zábavné chvíle na našej škole.

            🎶 ARTETERAPIA 🎶

            V odbornej učebni hudobnej výchovy si pani učiteľka Katka pripravila zaujímavé hudobné nástroje. Aktivity rozvíjali detskú fantáziu a povzbudzovali k relaxácii. Počuli sme žabky, naučili sme sa od nich skákať a uvoľňovať si ruky pri hraní na 🥁 bicích nástrojoch. Pri vode sme zostali aj pri poslednom nástroji - Morskom bubne. Atreterapeutické nástroje sme si vyskúšali aj na vlastnom tele.

            😊 Ďakujeme za veselú návštevu deťom a pani učiteľkám z MŠ Šoltésovej.
            📸 Za pomoc a fotografie Vivien a Veronike.

          • KRÍŽOVÁ CESTA SO ŽIAKMI Z ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ✝️KRÍŽOVÁ CESTA SO ŽIAKMI Z ŠKD.

            👣 Minulý týždeň sme sa spolu so žiakmi z ŠKD vybrali na kalváriu.

            Nakoľko nás počasie prekvapilo, zmenili sme miesto modlitby a navštívili sme kostol Povýšenia sv. kríža. 🙏Tam nás už čakal pán kaplán Martin, ktorý nás milo privítal.

            🎒Deti sa pripravili aj s rekvizitami ako školská taška, obrázky, drevené klince aby si priblížili krížovú cestu aj vizuálne.

            🙏Pán kaplán Martin žiakov pochválil a po spoločnej fotke nás požehnal.

            ✏️Keď sa žiaci vrátili do školy, nakreslili všetko, čo si zapamätali.

          • PRVÁCI V KNIŽNICI

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album PRVÁCI V KNIŽNICI.

            📖 PRVÁCI V KNIŽNICI 📖

            🚪"Kto z Vás rozprávky má rád, nech sa zberá počúvať. Nech nestojí pred dverami, do rozprávky vojde s nami...".

            👗Týmito slovami privítala našich prvákov v knižnici pani knihovníčka Silvika oblečená v kroji.

            🥕🧓V ľudovom "šate" sa odvíjalo pútavé rozprávanie o dávnych ľudových zvykoch, o detských hrách či slovenských ľudových rozprávkach. Žiaci si spoločne zahrali veršovanú rozprávku "Dedko repu zasadil" a "Kolo, kolo mlynské".

            🖋📖Cez postavičky rozprávok sa v tajničke dozvedeli aj meno zberateľa ľudových rozprávok. Aj keď meno Pavol Dobšinský bol pre deti autor neznámy, o to viac poznali z počutia mnohé rozprávky.

            📚Sme radi, že práve v Marci-mesiaci knihy budú spoznávať ďalšie nové rozprávky...a možno aj cez knižky, ktoré si prváci prvýkrát v knižnici aj požičali.

          • Erasmus+ FESD stretnutie na Slovensku

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Erasmus+ FESD stretnutie na Slovensku.

             ERASMUS+ SPÁJA ŠKOLY

            📌V dňoch 3. a 4.marca sa na našej škole konalo medzinárodné pracovné stretnutie partnerov projektu FESD v rámci programu Erasmus+. Učitelia z Talianska, Španielska, Severného Macedónska, Turecka spolu s našimi mali nabitý program.

            🏫Naši škôlkari pozvali zahraničných hostí na návštevu a prehliadku tried. Deti v CMŠ sv. Filipa Neri si so svojimi pani učiteľkami pripravili krátky program, ktorým vzácnych hostí privítali. S hosťami sme neopomemuli ani triedy našej základnej školy.

            🥗Keďže v týchto dňoch prebieha na našej škole pilotné 5-týždňové vzdelávanie o potravinách a o jedle vo vybraných triedach našej školy, jednou z hlavných tém stretnutia bolo predstaviť napredovanie v tejto oblasti.

            ✈️Hlavným programom stretnutia bolo plánovanie mobility žiakov, ktoré sa uskutoční v máji na Slovensku. 🇸🇰Naši hostia vysoko ocenili slovenskú kuchyňu, našu pohostinnosť a príjemné prijatie učiteľmi a žiakmi našej školy.

            🤗 Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu, progres v prebiehajúcich projektových aktivitách a stretnutie v máji.

          • PÔSTNA DUCHOVNÁ OBNOVA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album PÔSTNA DUCHOVNÁ OBNOVA.

            💭 V období pôstu žiaci tried druhého stupňa spolu s triednymi učiteľmi zažívajú prípravu na Veľkú noc spoločnou aj triednou duchovnou obnovou. Pripravil ju a žiakov sprevádzal vdp. Martin Šalamon.

            🎞️ Duchovnú obnovu sme začali modlitbou krížovej cesty na novozámockej kalvárii, do ktorej sa žiaci aktívne zapájali. V škole žiaci v príjemnom prostredí pokračovali sledovaním filmu a diskusiou.

            ⛪ Zavŕšením duchovnej obnovy bola triedna svätá omša. Žiaci sa aktívne zapájali a táto forma duchovnej obnovy sa im páčila.

            🙏 Ďakujeme pánovi kaplánovi za duchovný program a pani učiteľke za sprievod na kalvárii.

          • Prekvapenie na MDŽ 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prekvapenie na MDŽ 2023.

            🌺 MEDZINÁRODNÝ DEŇ ŽIEN 🌺

            ...deň plný prekvapení Mohla to byť streda, ako každá iná.

            A iste na mnohých pracoviskách aj bola. No u nás nie! ❤️

            🧁 Na Katolíckej spojenej Škole bol dnes deň plný prekvapení. Každú z nás dnes vítal pán asistent Kevin Hariš krásnym kvietkom. Krátku pracovnú poradu sme si dnes osladili pavlovkami od pani riaditeľky. Náš technik Maťo pripravil pre nás chutné občerstvenie.

            🌹 Okrem spoločných prekvapení nás potešili aj dary, priania a pozdravy od žiakov. Ďakujeme rodičom, ktorí vedú svoje deti k prejavom lásky a úcty. Aj úsmevy urobia veľkú zmenu!

            😊 Tešíme sa, že spolu trávime čas v radosti a s úsmevom!

          • FEBRUÁR V ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album FEBRUÁR V ŠKD.

            🎉FEBRUÁR V ŠKD🎉

            💞V ŠKD sa vždy veselo korálkuje a tvorí, napríklad aj milé pozdravy v podobe valentínok.

            🏜Nachvíľu sme sa spoločne ako indiánsky kmeň zahrali aj na indiánov.

            🔴🟠🟡Deti majú vždy najradšej tvorivú činnosť a tak ako sa to na karneval patrí, vyrobili obrovskú farebnú reťaz, ktorú vytiahli až na hornú chodbu. Mali z toho obrovskú radosť a reťaz sa stala aj súčasťou výzdoby na karneval.

            👨‍🍳🧑‍🎨Venovali sme sa aj budúcim povolaniam. Každý si povedal, čím chce v budúcnosti byť a rovno si to aj nakreslil na pamiatku. Ktovie, možno sa im to aj splní.😊

          • VZDELÁVANIE UČITEĽOV

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album VZDELÁVANIE UČITEĽOV.

            💡AKTIVIZUJÚCE METÓDY VO VYUČOVANÍ🔎

            👩‍🏫 Dnes naši pedagógovia absolvovali odborné vzdelávanie, ktoré nám poskytlo NIVAM

            🗨Aktivizujúce metódy sú postupy, ktoré vedú vyučovanie tak, aby boli výchovno-vzdelávacie ciele dosahované najmä na základe vlastnej učebnej práce žiakov a študentov, pričom sa dôraz kladie na myslenie a riešenie problémov.

            👏Veľmi pekne ďakujeme celému tímu za odbornosť a kreatívne metódy, s ktorými sa s nami podelili.

            👀Tešíme sa na využitie v praxi.

          • Hviezdoslavov kubín: Postup do okresného kola

          • Obvodné kolo sa konalo v Regionálnom osvetovom stredisku v Nových Zámkoch
            𝟔𝟗. 𝐫𝐨𝐜̌𝐧𝐢́𝐤 𝐬𝐮́𝐭̌𝐚𝐳̌𝐞 𝐇𝐯𝐢𝐞𝐳𝐝𝐨𝐬𝐥𝐚𝐯𝐨𝐯 𝐊𝐮𝐛𝐢́𝐧

            Lenka Červená súťažila v 1. kategórii prednesu poézie. Skončila na 2. mieste a POSTUPUJE DO OKRESNÉHO KOLA!

            Lukáš Červený súťažil v 3. kategórii prednesu prózy. ZVÍŤAZIL A POSTUPUJE DO OKRESNÉHO KOLA!

            Dávid Vrabeľ zaujal porotu svojim výkonom v 3. kategórii prednesu poézie.

             

            Okresné kolo sa bude konať 29.marca, tiež v Regionálnom osvetovom stredisku v Nových Zámkoch.

            Ku skvelým oceneniam žiakom blahoželáme!
            Za obetavú a dlhodobú prípravu ďakujeme rodine Červených.

          • VALENTÍNSKY ŽIACKY PLES

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album VALENTÍNSKY ŽIACKY PLES.

            Tento rok sme odštartovali 1. ročník žiackeho valentínskeho plesu a to naozaj veľkolepo.

            Prípravy sa niesli v plnom prúde.

            Žiaci 7., 8., a 9. ročníka zažili naozaj výnimočné chvíle, pri ktorých nielenže nazreli podrobnejšie do sveta spoločenského správania, ale aj utužovania kolektívu a vzťahov mimo vyučovania.

            Dievčatá predviedli nádherné šaty a chlapci boli na nepoznanie v elegantných oblekoch.

            Po krátkom príhovore nasledovali úvodné spoločenské tance, medzi ktorými nechýbal ani obľúbený belgický tanec, žiarovky a ďalšie iné. Nasledovala voľná zábava s pesničkami na želanie.

            Počas celého večera bola vynikajúca atmosféra a zábava. Chutilo aj skvelé občerstvenie, ktoré si deti pripravili, za čo im a ich rodičom veľmi pekne ďakujeme. Ples obohatila bohatá tombola, kde si každý odniesol nejakú maličkosť. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli.

            Všetkým, ktorí sa prišli zabaviť ale aj organizátorom, ktorí ples pripravili patrí veľké poďakovanie. Už teraz sa tešíme na ďalšiu podobnú udalosť.

            A aké pocity mali naši žiaci po plese? Pustite sa do čítania.

            Aurel Ďurica, 7.A – „Vyhral som tortu! V 8.ročníku zopakovať!“ 😊

            Zoe Szőke, 7.A – „ Bolo to naozaj skvelé, nabudúce by som chcela aby ples trval dlhšie.“ Jana Nemešová a

            Nina Gašparcová, 8.A – „ Ako kolektív sme sa viac spojili. Boli aj výborné rómske pesničky.“

            Kristián Mészáros, 8.A – „Bolo veľa občerstvenia a najviac sa mi páčilo, že sme si mohli púšťať vlastné pesničky.“

            Denis Prokop, 9.A – „Bolo to tam naozaj pekne pripravené, výzdoba, stoly, občerstvenie a tombola. Všetci boli pekní, aj pani učiteľky. Naučili sme sa nové tance a potom sme si mohli vybrať pesničky, na ktoré sme tancovali.“

            Ema Algayerová a Niki Hudečeková, 9.A – „Bol to náš posledný ples na tejto škole. Užili sme si to všetci a naozaj sme sa zabavili.“

            Do skorého videnia!