• SmartBooks - SÚŤAŽ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album SmartBooks - SÚŤAŽ.

            🏆 Najaktívnejší používatelia Smartbooks boli 🎁 ocenení

            "Som veľmi rada, že narastá počet pravidelných používateľov a túto aplikáciu používate takmer všetci žiaci druhého stupňa. Oveľa väčšiu radosť však máme z toho, že vidíme aj zlepšenie výsledkov u tých, ktorí si učivo precvičujú pomocou tejto aplikácie. To je vlastne cieľom nášho snaženia. Sme ešte len na začiatku, testujeme systém a až po dlhšej dobe budeme môcť vyhodnotiť jeho prínos pre vaše učenie." pani riaditeľka Katarína Hozlárová

            🏆 VÍŤAZI SÚŤAŽE 🏆

            🥇 Michal Hajas 8A
            🥈 Pavol Jacko 8A
            🥉 Martinka Červená 5A

            4. Lukáš Červený 7A
            5. Michal Kristan 8A
            6. Dávid Vrabeľ 7A
            7. Milan Šalka 5A
            8.Bibi Kyselá 8A
            9. Sebi Balogh 5A
            10. Alex Fazekas 6A

            🌟 Víťazom blahoželáme a povzbudzujeme aj ďalších. Už teraz pripravujeme ďalšie súťaže!

          • Speváci rozdávajú radosť

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Speváci rozdávajú radosť.

            ✨ RADOSŤ ROZDÁVANÍM RASTIE Detský spevácky zbor pod vedením Andrey Urbánovej sa teší v tomto adventnom čase veľkej obľube a krásnym vystúpeniam.

            ➡️ Tentokrát naši žiaci rozdávali radosť v DSS Astra a DSS Vek nádeje v Nových Zámkoch.

            🎄 Ďakujeme za príležitosť spríjemniť všetkým zúčastneným Adventný čas a už teraz sa tešíme na stretnutie s vami už zajtra.

            📌 Spevácky zbor vystúpi vrámci mestského adventného programu na Hlavnom námestí.

          • ✨ POZÝVAME VÁS na vianočné trhy ✨

          • Milí žiaci, rodičia, priatelia školy, 

            pozývame Vás v budúcom týždni navštíviť Novozámocké vianočné trhy na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch, vyhľadať stánok našej školy a podporiť dobrovoľným príspevkom našu školu. 

            Od 18. do 23.12.2022 (pondelok - piatok) každý deň od 14:00-19:00 v stánku označenom logom našej školy na Vás čakajú pani učiteľky, žiaci, dobrovoľníci s voňavými, chutnými a krásnymi výrobkami.

            Všetky ponúkané výrobky pre Vás s láskou pripravili žiaci a zamestnanci Katolíckej spojenej školy, za čo im srdečne ďakujeme

            Okrem toho máme možnosť stretnúť sa, pozhovárať, ponúknuť sa teplým čajom a pochváliť sa krásnou a originálnou tvorbou našich žiakov. 

            Prajeme celej komunite pokojný štvrtý advetný týždeň a tešíme sa na stretnutie na trhoch!
            Ďakujeme Vám za podporu a priazeň!

          • 🏅JAZYKOVÝ KVET – POSTUP NAŠICH ŽIAKOV DO FINÁLOVÉHO KOLA👏

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🏅JAZYKOVÝ KVET – POSTUP NAŠICH ŽIAKOV DO FINÁLOVÉHO KOLA👏.

            🌸Naši žiaci aj tento rok postúpili do finálového kola jazykovej súťaže Jazykový kvet. 🌿☘️🍁 Žiačky Martina Červená (5.A), Zsófia Dobosiová (8.A) a Petrana Baloghová (9.A) súťažili s veršovaným anglickým herbárom nazývaným Lupienok. Ich úlohou bolo ručne vytvoriť trojstranový lupienkový herbár s faktami a veršovankami v angličtine. Herbár si dotvorili krásnymi oranamentmi. 📢🎤📻Žiaci Ema Šajtošová (7.A), Lukáš Červený (7.A) a Michal Kostyál (8.A) sa premiérovo zúčastnili súťaže nazývanej Tranzistor- Rozhlasové dramatické dielo. Ich úlohou bolo nacvičiť rozhlasovú hru od autora John Galsworthy - The Sun. 👏🏆Všetkým šikovníkom srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy! 📢🔜Ďalší žiaci už pracujú na svojich poviedkach a trénujú prednesy na ďalšie kategórie súťaže.🎭✏️ 👍Držme im palce!

          • ADVENTNÝ KONCERT

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ADVENTNÝ KONCERT.

            ✨OTVORME BRÁNY, PRICHÁDZA PÁN, NESIE POKOJ DO DUŠE NÁM. ✨

            Gratulujeme ku skvelému výkonu našich žiakov a pedagógov!

            Detský a dámsky spevácky zbor spoluúčunkoval na adventnom koncerte mesta Nové Zámky so žiakmi a učiteľmi ZUŠ Nové Zámky a Salónnym orchestrom ZUŠ.

            ✨ KAŽDÉMU MESTU, KAŽDEJ KRAJINE, KDE PREBÝVA V SRDCIACH ĽUDÍ. ✨

            fotografie Mesto Nové Zámky

          • EXKURZIA - BANSKÁ BYSTRICA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album EXKURZIA - BANSKÁ BYSTRICA.

            🚌 EXKURZIA – BANSKÁ BYSTRICA 🚌

            🏛 MÚZEUM SNP

            ✏️ Žiaci 7., 8. a 9. ročníka navštívili Múzeum SNP v Banskej Bystrici, aby si pripomenuli jednu z najväčších udalostí Slovenska, ktorá zmenila chod dejín. Expozícia je rozdelená do viacerých tematických celkov, z ktorých každý prezentuje inú kapitolu historického vývoja slovenských a svetových dejín. Súčasťou každého celku sú panely obsahujúce stručné historické zhrnutie a mapky názorne zobrazujúce dané obdobie, počítače s databázou autentických fotografií, rovnako ako aj krátke autentické dokumentárne filmy. Z Múzea SNP v Banskej Bystrici sme neodchádzali iba s poznatkami a vedomosťami, ale aj s ponaučením, aby sa niečo podobné už nikdy nemuselo opakovať.

            🎭LITERÁRNE A HUDOBNÉ MÚZEUM

            ✏️ Ďalšia zastávka bola v Literárno-hudobnom múzeu. Žiaci navštívili expozíciu v bábkarskom salóne, kde mali možnosť spoznať bábkarské tradície, históriu i súčasnosť bábkarského umenia, ba dokonca si vyskúšali i vodenie bábok a dramatizáciu rozprávky Snehulienka a sedem trpaslíkov. Rovnako zaujímavou expozíciou bola expozícia ľudových hudobných nástrojov, kde sme sa dozvedeli, ako sa hudobné nástroje vyrábajú, aké zvuky vydávajú a na čo v minulosti všetko hudobné nástroje slúžili.

            ⛪️DREVENÝ ARTIKULÁRNY KOSTOL HRONSEK

            ✏️ Exkurziu sme zavŕšili návštevou dreveného artikulárneho kostola v Hronseku, ktorý bol v roku 2008 zapísaný do kultúrneho dedičstva UNESCO. Rozprávali sme sa o vzniku, budovaní a celej histórii kostola. Zaujalo nás hlavne, že pri stavbe hlavnej konštrukcie nebol použitý žiadny klinec. Ďalšou zaujímavosťou bola kapacita kostola, ktorá ponúka až 1100 sedacích miest. Kostol je jedinečný svojou bohatosťou európskych stavebných prvkov. Je jediný kostol na Slovensku s prvkami škandinávskej kultúry a je jediný drevený kostol svojho druhu na Horehroní. ✏️Okrem toho sme si prezreli námestie, dali sme si krátky rozchod a s dobrou náladou sme sa vybrali späť domov. Tešíme sa na ďalšie zážitky z exkurzií v druhom polroku.👋😊

            Ďakujeme Mestu Nové Zámky za finančnú podporu podujatia.

          • Vystúpenie Detského speváckeho zboru

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vystúpenie Detského speváckeho zboru.

            🎵SPEVOM PRINÁŠAME RADOSŤ 🎵

            🎄V predvianočnom období bol Detský spevácky zbor Katolíckej spojenej školy pod vedením pani učiteľky Andrey Urbánovej potešiť spevom členov Okresného výboru - zväzu postihnutých civilizačnými chorobami v Nových Zámkoch.

            🎼Dnešné vystúpenie naši žiaci zvládli v komornej zostave bravúrne. Okrem spevu predviedli aj bezchybnú hru na flaute. Flautová sólistka Martinka Červená potešila prítomných známou skladbou Zima (Vivaldi). Niekoľko piesní zasievaných našimi žiakmi malo dnes premiéru.

            🤗Ďakujeme za príležitosť spríjemniť všetkým zúčastneným Adventný čas a už teraz sa tešíme na ďalšie príležitosti k spevu a vystupovaniu na verejnosti.

          • Predvianočná Viedeň 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Predvianočná Viedeň 2022.

            NASÁVAME PREDVIANOČNÚ ATMOSFÉRU Naša škola už niekoľko rokov organizuje v predvianočnom čase exkurziu do Viedne. Pod vedením pani učiteľky Heniky Boškovičovej sa jej tento rok zúčasnili okrem žiakov aj ostatní členovia našej rodinnej školskej komunity - rodičia a príbuzní našich žiakov a naši absolventi. Prvou zastávkou je prehliadka centra mesta a návšteva Dómu svätého Štefana. Návšteva Prírodovedeckého múzea patrí tiež každoročne do programu. Patrí medzi najväčšie prírodovedecké múzeá na svete a nachádza sa v ňom niekoľko jedinečných exponátov v rámci sveta. Hlavnou atrakciou bola návšteva vychýrených Vianočných trhov na Radničnom námestí.

          • Mikuláš 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš 2022.

            🎅🏻NA SVÄTÉHO MIKULÁŠA V CZŠ ANTONA BERNOLÁKA 🎅🏻

            Mikulášku, dobrý strýčku...

            Mikuláš, čo mi dáš?...

            Mikuláš, Mikuláš, priateľ náš starý...

            Ide zima, bude mráz...

            Pred oknom, za oknom stojí Mikuláš...

            Na svätého Mikuláša neučí sa, neskúša sa...

            👼Aj týmito rečňovankami a pesničkami dnes naši žiaci vítali Mikuláša vo svojich triedach. Okrem rečňovaniek žiaci o svätom Mikulášovi vedeli aj to, že pochádzal z Myry (Turecko), že bol biskupom a že sa vyznačoval konaním dobrých skutkov. V tomto je nám príkladom, preto si jeho sviatok pripomíname.

            🎁Z návštevy Mikuláša sa každoročne tešia všetky deti - aj malé, aj veľké, aj tie dospelé.🤗 Tešíme sa, že k nám zavítal a našich žiakov obdaroval.

            Podujatie realizované s finančnou podporou Mesta Nové Zámky.

             

          • NOVEMBER V ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album NOVEMBER V ŠKD.

            Aj tento mesiac bol plný aktivít, ktoré si deti užili. Vytváranie jesenných stromčekov,🍁🌲 maľovanie a otláčanie listov, výroba ježka.🦔 Nemohla chýbať ani pani Jeseň,👩🍂 ktorá nám zdobila naše triedy. Obľúbené boli aj aktivity na dvore spojené s týmto ročným obdobím. Často sme navštevovali aj kaplnku.🙏 Pripomenuli sme si aj Medzinárodný deň nevidiacich👨‍🦯 a Medzinárodný deň pozdravov.👋 Už teraz sa tešíme, aké zimné aktivity nám pani učiteľky pripravia!🌨❄️