• BÁDATEĽSKÁ ČINNOSŤ ŽIAKOV 8.B

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album BÁDANIE V ARCHÍVE o A.Bernolákovi.

            🔍 Žiaci 8.B strávili hodiny dejepisu a slovenského jazyku, literatúry v štátnom archíve Nové Zámky. Bola to ďalšia zastávka poznávacích exkurzií po stopách Antona Bernoláka.

            🔍 Na návšteve archívu sa žiaci oboznámili s dokumentami a fotografiami z čias Bernolákovcov. Vďaka praktickej práci v archíve si žiaci odniesli nové poznatky a zaujímavosti o významnom Slákovi, jazykovedcovi a prvom kodifikátorovi spisovnej slovenčiny.

            🔍 Za organizáciu a sprievod ďakujeme p.učiteľke Evičke Klinckovej.

          • ENERGIA - Slávnostná certifikácia Zelená škola 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ENERGIA - Slávnostná certifikácia Zelená škola 2022.

            💚 ŠTVRTÝKRÁT SME OBHÁJILI TITUL 💚

            Dnes sme boli hosťami na slávnostnom podujatí programu Zelená Škola. Na Slávnostnej certifikácii ocenili školy a škôlky, ktoré usilovne pracovali v programe Zelenej školy a získali tak vlajku "Zelená škola" alebo diplom "Na ceste k Zelenej škole". Našu školu na online podujatí reprezentovali p.zástupkyňa Adrika Šajtošová a p.učiteľka Aďka Vrabľová.

            🎉Je pre nás veľkou cťou, že sa našej škole podarilo získať tento prestížny medzinárodný titul už štvrtýkrát v poradí.

            ♻️ Zelená škola je výchovno-vzdelávací program určený pre materské, základné, stredné a špeciálne školy, ktoré denne robia kroky na zníženie ekologickej stopy, robia, čo učia, učia inak a svojím konaním inšpirujú rodičov aj samosprávy.

            Cieľom programu je podpora školských komunít, ktoré vďaka vzájomnej spolupráci menia svoje environmentálne správanie, čím prispievajú k zmierneniu vplyvu školy na klimatické zmeny.

            Katolícka spojená škola je držiteľom medzinárodne uznávanej Zelenej vlajky a certifikátu "Zelená škola". So svojimi organizačnými zložkami je zapojená do programu Zelená škola kontinuálne už deviaty rok, a to v týchto oblastiach:
            🌳 ZELEŇ A OCHRANA PRÍRODY (2014-2016)
            🗑️ ODPAD (2016-2018)
            🚰 VODA (2018-2020)
            🔌 ENERGIA (2020-2022)

            Za 🏆 ocenenie usilovnej práce ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu!

          • Momentky - Recepcia pre žiakov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Momentky - Recepcia pre žiakov.

            🎉 Z OSLÁV VÝROČIA SA TEŠIA AJ NAŠI ŽIACI 🎂

            Balóny, fotostena, vyzdobené stoly na chodbe. Zvláštny pohľad sa naskytol žiakom v stredu ráno, po príchode do školy. Keďže v oslavách výročia našej školy stále pokračujeme, žiaci si mali možnosť vyskúšať, aká bola recepcia po slávnostnom programe. Tešíme sa s vami, milé deti ❤️

            💭"Pani riaditeľka, to čo je tá... recepcia?"

            "To sa tak postavíme do radu, pozrieme si ponuku a na servítku si položíme kanapku podľa chuti."

            🤔 "Hm... A čo je to tá... napapka?"

            Tešíme sa s vami, milé deti ❤️

          • 📖Johannes Jensen ... MÁ POCIT, ŽE JE INÝ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 📖Johannes Jensen ... MÁ POCIT, ŽE JE INÝ.

            8.B v Knižnici Antona Bernoláka 🐊

            📚Pani knihovníčka nám predstavila úžasnú knihu nórskeho spisovateľa Henrika Hovlanda: Johannes Jensen má pocit, že je iný.

            🐊 Johannesovi Jensenovi je jasné, že príliš nezapadá. Že by to bolo jeho chvostom? Alebo tým, že nosí mašľu? Žiaden z jeho pokusov zaradiť sa do spoločnosti nie je úspešný – až kým mu nečakaný sled udalostí neukáže, že je s ním všetko v najlepšom poriadku. Očarujúci príbeh ukazuje deťom aj dospelým, že nie je hanba vytŕčať z davu. Trebárs aj o jednu krokodíliu hlavu.

            👨‍⚕️Čakali nás zábavné aktivity, pri ktorých sme si vyrobili 👔kravaty vžili sme sa do úlohy lekára. Vďaka zážitkom sme si viac uvedomili, že sme rozdielni a to je v poriadku. Navyše, máme oveľa viac toho, čo nás spája.
            📖 Knihu vám odporúčame a tešíme sa na ďalšie stretnutia!

          • 📣Biela pastelka 2022 📣

          • 23. septembra 2022 budú na našej škole, tak ako v uliciach slovenských miest a obcí dobrovoľníci verejnej zbierky Biela pastelka. Pozývame vás prispieť do tejto zbierky!

            🦮Verejná zbierka Biela pastelka patrí medzi desať najväčších a zároveň najdôveryhodnejších zbierok na Slovensku. Jej história sa začala písať v roku 2002 a pôvodný organizačný tím ju pripravil už za dva mesiace. Aj napriek náročnej situácii, či už v oblasti ekonomiky, stále hroziacej pandémii, či vojny na Ukrajine organizátori dúfajú, že darcovia zbierku podporia. Biela pastelka patrí k najväčším a podľa hodnotenia tretieho sektora i najdôveryhodnejším zbierkam na Slovensku.

            ✏️Biela pastelka pomáha:

            • pri nácviku samostatnej chôdze s bielou palicou
            • pri výučbe čítania a písania Braillovho písma
            • kurzami práce s kompenzačnými, optickými a technicky náročnými pomôckami
            • aktivitami zameranými na obhajobu práv ľudí so zrakovým postihnutím
            • podporu aktivizovania ľudí nevidiacich a slabozrakých 🦯prostredníctvom kultúrnych, športových či voľnočasových podujatí
            • pri nácviku sebaobslužných činností – varenie, pranie, žehlenie, upratovanie
            • špecializovaným sociálnym poradenstvom – poradenstvo pri získavaní príspevkov, poradenstvo v zamestnávaní, pri vyrovnávaní sa s postihnutím a pod.

            🤍Za vaše dary vopred ďakujeme! 🤍

          • 🗝️ SPOZNÁVAME ANTONA BERNOLÁKA 📜 1.A+2.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🗝️ SPOZNÁVAME ANTONA BERNOLÁKA 📜 1.A+2.A.

            📚 V stredu 21.9. navštívili prváci a druháci so svojimi pani učiteľkami a asistentkami Múzeum Jána Thaina v Nových Zámkoch.Dozvedeli sa mnoho zaujímavých informácií o živote a dielach

            👨🏻‍🏫 Antona Bernoláka. Pozreli si paleontologickú výstavu - Treťohorné more. Cestou do školy sa zastavili pri Kostole Povýšenia sv. Kríža, kde A. Bernolák pôsobil ako kňaz. Tam im pani učiteľky ukázali aj bustu a sochu A. Bernoláka.

            ✨Pri príležitosti 30.výročia Cirkevnej základnej školy a 260.výročia narodenia Antona Bernoláka, ktorého meno naša škola hrdo nesie! ✨

          • DUCHOVNÉ CVIČENIA PEDAGÓGOV

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DUCHOVNÉ CVIČENIA PEDAGÓGOV.

            🏁 SME PRIPRAVENÍ NA TENTO ŠKOLSKÝ ROK ❤️

            🌸Na duchovných cvičeniach pedagógov sme načerpali mnoho duchovných síl, upevnili priateľstvá a videli mnoho krás!

            💠V predvečer sviatku našej národnej patrónky Panny Márie Sedembolestnej sme začali spoločný duchovno-komunitný program v Bazilike Navštívenia Panny Márie, na nádhernom pútnickom mieste v Starých Horách spoločnou svätou omšou.

            🙏🏽Modlili sme sa pri nej za nás, naše rodiny, žiakov i vás, našu školskú komunitu. V ďalších dňoch sme prežili požehnaný čas v majestátnych Vysokých Tatrách. Náš duchovný program viedol p.kaplán Jozef, ktorý pripravil veľmi trefné, aktuálne a hlboké myšlienky na rozjímanie, rozhovory i predloženie k Pánovmu oltáru. Okrem duchovných síl sme spolu načerpali i tie telesné. Boli sme spolu na turistike na Hrebienku a okolitých plesách, prešli sme sa aj okolo Štrbského plesa, pomodlili sme sa krížovú cestu vo výnimočnom prostredí vytvorenom umelcami a na ceste domov sme mali možnosť navštíviť artikulárny kostol vo Svätom Kríži.

             

            🌲⛰🌲Pani učiteľky sa CZŠ A. Bernoláka zúčastnili duchovných cvičení v krásnom prostredí našej slovenskej prírody. 📸 Sledujte našu stránku a myslite na nás! My myslíme na vás ❤️

          • 🎁 PODPORA MLADÝCH FUTBALISTOV ⚽

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🎁 ĎAKUJEME ZA PODPORU MLADÝCH FUTBALISTOV ⚽.

            🏓 Aj v tomto školskom roku budeme podnecovať v našich žiakoch záujem o šport nielen na hodinách telesnej a športovej výchovy, ale aj na školských krúžkoch.

            ⚽ Medzi obľúbené športové krúžky patrí aj futbalový a my sme hrdí, že naši žiaci nás reprezentujú aj v mestských futbalových kluboch! Vďaka podpore pána primátora Otokara Kleina a zástupcov FKM NOVÉ ZÁMKY si naši žiaci tento rok zahrajú s novými loptami.

            ❗ Krúžky na našej škole sú bezplatné a prístupné pre všetkých! Prihlasujte sa na ne v tomto týždni cez Edupage 😊

          • 💻 REVOLÚCIA V UČENÍ - SMARTBOOKS 📚

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 💻 REVOLÚCIA V UČENÍ - SMARTBOOKS 📚.

            ✨Učenie s deťmi nikdy nebolo ľahšie. Prvý virtuálny učiteľ žiaka vyskúša, vysvetlí mu, čo nevedel a doučí ho celé učivo ZŠ.

            👩‍🏫SmartBooks je pre učiteľov a rodičov, ktorí chcú zapojiť svojich študentov a deti do efektívnejšej výučby a zlepšiť ich výsledky modernou metódou.

            SmartBooks pre rodičov 👪
            📍poskytuje prehľad rozsahu naučenia, plnenia domácich úloh
            📍skracuje čas potrebný na učenie sa s dieťaťom
            📍je prispôsobený veku dieťaťa už od prvého ročníka
            📍je ideálny na doučovanie konkrétnych predmetov
            📍je výborná príprava na prijímacie skúšky na strednú školu
            📍umožní vedomostné súťaže so svojimi rovesníkmi
            📍publikuje výsledky v Sieni slávy s odmeňovaním najlepších

            📖 SmartBooks doma Podporte svoje deti výučbou tam, kde sa cítia bezpečne, komfortne a bez zdĺhavých príprav. SmartBooks dá rodičom, vychovávateľom a domácim pedagógom možnosť formovať proces učenia sa dieťaťa prostredníctvom podrobných poznatkov, správ a prehľadov z každého učenia. Podľa toho je možné spolu so školou presne nastaviť vzájomnú podporu pri smerovaní žiaka.

            🎮 Učenie pomocou zábavy Okrem vypracovania DÚ a testov zadaných učiteľom, majú deti možnosť učiť sa samostatne hravou formou. SmartBooks plánuje interaktívne učenie spolu so spolužiakmi a kamarátmi. Okrem iného SmartBooks ponúka hodnotné odmeny, rôzne súťaže s podporou celkovej výučby. Zároveň hravou formou jednoducho preverí vedomosti a schopnosti.

            ✨ Sme prvou školou v meste i okrese, ktorej celý druhý stupeň prechádza na inovatívne vzdelávanie s programom Smartbooks!

          • SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/23

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/23.

            🎉 TOTO BUDE SKVELÝ ROK 🎉

            🎈 Slávnostne sme spolu otvorili jubilejný 3️⃣0️⃣. školský rok na našej základnej škole!

            🕊️ Tradične sme začali spoločnou slávnostnou svätou omšou Veni Sancte, pri ktorej sme vzývali Ducha Svätého a prosili o dary na tento školský rok pre žiakov, učiteľov, zamestnancov a rodiny školy.

            🏫 Ďakujeme za otvorenie školského roka v úžasnej atmosfére všetkým pani učiteľkám a učiteľom, zamestnancom a rodičom.

            MILÍ NAŠI PRVÁČIKOVIA ❤️

            Otvorením školského roka sa vo vašich životoch a životoch vašich rodín začala nová etapa. Prvýkrát ste prekročili prah našej “veľkej” školy.

            Želáme vám úspešný štart, aby sa vám školské povinnosti plnili ľahko a s radosťou. Želáme si, aby z vás vyrástli múdri a šťastní žiaci. Vašim rodičom želáme veľa pokoja, trpezlivosti a radosti z vašich úspechov.

            Veríme, že sa vám bude u nás v škole páčiť a už sa tešíme na spoločné zážitky

            Tešíme sa na všetko, čo nám tento rok prinesie!

          • 🔔 PRÍPRAVA NA NOVÝ ŠKOLSKÝ ROK 🔔

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🔔 PRÍPRAVA NA NOVÝ ŠKOLSKÝ ROK 🔔.

            Milá naša školská komunita,
            už sa nemôžeme dočkať začiatku nového školského roka! Čakajú nás vylepšenia, modernizácie, medzinárodné projekty a skvelé aktivity!

            ⛪ Pred začiatkom pracovného ruchu sme načerpali duchovných síl pri slávení svätej omše. Zúčastnila sa jej celá naša komunita. Učiteľky a učitelia základnej školy, materskej školy, pani upratovačky a kuchárky, ekonomiké oddelenie a ďalší zamestnanci školy.

            🕯️Aj vďaka povzbudeniu od nového p.kaplána Martina sa budeme snažiť vydávať svedectvo o živej viere našim kolegom, kolegyniam, deťom a rodičom.

            ✨Sledujte ďalej našu prípravu na školský rok 2022/23.

          • LETNÝ TÁBOR 3.DEŇ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album LETNÝ TÁBOR 3.DEŇ.

            🌞3.DEŇ V LETNOM TÁBORE🌞 Dnes sme navštívili Múzeum Jána Thaina,🏛 kde si pre deti pripravili letné tvorivé dielne. Deti si mohli vyrobiť včelí úľ🐝a dotvoriť ho kvietkami,🌸 včielkami, motýlikmi 🦋či lienkami.🐞 Za odmenu si mohli prezrieť aj stálu expozíciu múzea. Poobede deti čakalo veľké prekvapenie – palacinky s nutellou a džemom.🍫 2. skupina navštívila knižnicu,📚 kde im pani knihovníčka čítala knihu Ako Fin zaplavil svet. Na základe tejto rozprávky nakreslili, čo ich najviac zaujalo. Nemohla chýbať tradičná zmrzlina.🍦 Následne deti čakalo hľadanie pokladov,💎 voľné pohybové hry🏃‍♀️ a na olovrant palacinky.😋

          • LETNÝ TÁBOR 2.DEŇ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album LETNÝ TÁBOR 2.DEŇ.

            🌞 2.DEŇ V LETNOM TÁBORE

            začal opäť rozcvičkou, 🏃 po nej nás navštívili psovodi. 👮‍♂️🐕‍🦺 Vypočuli sme si krátku prednášku, ukážku cvičení, povelov pri výcviku psov, hľadanie nábojníc. Deti si dokonca mohli vyskúšať aj mundúr, ktorý psovodi používajú pri výcviku. 🐕‍🦺

            🎭Druhá skupina detí medzitým navštívila knižnicu, kde si zahrali divadielko Domček, domček, kto v tebe býva. 🎭🏠 🍦

            Nasledovala očakávaná zmrzlina, výborný obed a poobede Aquario – Hopla Land, kde sa deťúrence poriadne vyskákali. 🤸‍♀️

            🎨🪡Po návrate nasledoval olovrant a tvorivé ručné práce. Opäť sme mali nabitý program.

            🤗Už sa tešíme na zajtra!👋

          • LETNÝ TÁBOR 1.DEŇ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album LETNÝ TÁBOR 1.DEŇ.

            🌞LETNÝ TÁBOR, 1.DEŇ 🌞 📢Dňa 4.7. sa začal Letný tábor na našej škole. 1.DEŇ sa začal skvelou rozcvičkou, počas ktorej sme nabrali sily. 🏃Naším doobedňajším programom bolo už tradične obľúbené kino.🎞📽Deti mali možnosť pozrieť si rozprávku Vlk a lev. 🍝Na obed sme si pochutnali na výborných špagetách. 😋 ⛪Po malej sieste sme sa vybrali na námestie do farského kostola, kde už nás čakal pán kaplán Jožko, ktorý nám odslúžil sv. omšu. 🙏 Deti sa následne najviac tešili na zmrzlinu a poobedňajší program.🍦 💦🌞🌊Vodné bomby, vodná pištoľ a voda v lete rozhodne nesmú chýbať.💦

          • Rozlúčková slávnosť 2021/22

          •  

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčková slávnosť 2021/22.

            STE VÝNIMOČNÍ! ❤️ABSOLVENTI 2021/22 ❤️

            🔔 Záver školského roka sa u nás nesie vždy v duchu radosti, spomienok, užívania si spoločného času, plánov do budúcnosti a tiež lúčení. Rozlúčková slávnosť deviatakov je vždy pamätnou udalosťou pre deviatakov, ich triednu učiteľku, ale aj pre celú školskú komunitu.

            📝 Naši deviataci urobili rodičom i učiteľom veľkú radosť, keďže sa všetci dostali na vysnívané stredné školy, úspešne zvádli testovanie a ďalšie výzvy spojené so záverom štúdia na základnej škole. Ich práca vo voľnočasových krúžkoch, súťažiach, vzájomná spolupráca, ochota pomôcť i študijné výsledky nám potvrdzujú hrdosť, ktorú cítime.

            💃 SLZY - TANCE - OBJATIA 🕺🏽

            Rozlúčkový deň začali pozdravom všetkých žiakov, učiteľov a zamestnancov školy. Potom pre nás všetkých pripravili 🔝 FANTASTICKÝ 🔝program v Dome kultúry. Ich úprimné slová vďaky v nás aj po niekoľkých dňoch rezonujú a zdôrazňujú významnú stopu, ktorú zanechali v živote našej školy. Okrem dôstojného programu si pripravili aj scénku, v ktorej spomínali na roky s našou školou ovplyvnené i svetovou pandémiou. Okrem tradičného programu prekvapili všetkých prítomných spoločenskou i modernou choreografiou spoločného tanca. Nasledovalo prijatie čerstvých absolventov do Klubu absolventov, kde túto treidu bude zastupovať Marius Karadi. Program ukončili žiaci spontánnym skupinovým objatím okolo ich “druhej mamy”, obetavej triednej pani učiteľky.

            🌟 Pripájame sa k poďakovaniu deviatakov a pani učiteľke Csille ďakujeme za jej akčného ducha, neúnavnú snahu pomôcť svojim žiakom a ich rodinám a úprimnú radosť zo života, ktorú šíri všade, kam príde!

            Milí naši deviataci ❤️ želáme vám všetko dobré, sme na vás hrdí a nezabudnite: ✨ STE VÝNIMOČNÍ ✨

             

            Podujatie realizované v spolupráci s OZ Bonum et gaudium s finančnou podporou Mesta Nové Zámky.

          • Dopravná výchova na 1.stupni ZŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dopravná výchova na 1.stupni ZŠ.

            🛣️Spoločnosť Granvia Operation podporuje okrem iných projektov aj výchovu k bezpečnosti v cestnej premávke na základných školách. V minulom školskom roku nám darovali pre deti spoločenské hry zamerané na dopravnú výchovu.

            🚒V tomto školskom roku nás pozvali do vlastných priestorov na exkurziu. Absolvovali sme zaujímavú vyučovaciu hodinu dopravnej výchovy a vo vonkajšom areále sme sa oboznámili s prácou hasičov, ktorí zachraňujú ľudí pri autonehodách. Na záver deti dostali užitočné darčeky.

            🔸 Za sprostredkovanie exkurzie ďakujeme pánovi Naďovi a celému kolektívu zamestnancov, ktorí nám vytvorili veľmi príjemné a zábavné dopoludnie!

          • 🏰ÔSMACI V KAŠTIELI CHÂTEAU BELÁ🏰

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🏰ÔSMACI V KAŠTIELI CHÂTEAU BELÁ🏰.

            Dňa 23.6. žiaci 8.ročníka navštívili v rámci triedneho výletu kaštieľ Château Belá, ktorý sa pýši aj ocenením najromantickejšieho historického hotela v Európe. 💕 🚂Po ceste vlakom sa vďaka zabezpečenému transferu autami presunuli priamo pred kaštieľ. Žiaci si užili prehliadku dejinami nadýchaného vidieckeho barokového kaštieľa v čarovnom prostredí malebnej dedinky. 🏡 🏞🌳Prezreli si vnútorné aj vonkajšie priestory kaštieľa, jazerá, záhradu a zvieratá v okolí. 🧃🧁Na konci prehliadky si pochutnali na koláčoch a ovocných nápojoch. Ďakujeme a tešíme sa aj nabudúce. 👋

          • BESEDA: Európska únia a jej inštitúcie 7.A+7.B+8.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album BESEDA: Európska únia a jej inštitúcie 7.A+7.B+8.A.

            🇪🇺 EURÓPSKA ÚNIA NAŽIVO U NÁS 🇸🇰

            🚸 Výuka k občianstvu musí byť praktická a prepojená s každodenným životom. Naše otázky o EÚ sme sa pýtali hostí Marco Németh a Zuzana Hozlárová, ktorí prijali pozvanie a prišli našim žiakom 7.A, 7.B, 8.A a ich učiteľom zodpovedať mnohé otázky o fungovaní Európskych inštitúcií. Napríklad aj tieto:

            🔵 Aké výhody má naše členstvo v EÚ?

            🟡 Dá sa v európskych inštitúciách vyznať?

            🔵 Ovplyvňuje nás to, čo sa deje v European Parliament?

            🟡 Čo je to Konferencia o budúcnosti Európy?

             

            👨🏻‍🎓 14 ROČNÝ NAPÍSAL 📖 KNIHU O EURÓPSKEJ ÚNII

            Laureát 🏆Ceny európskeho občana za rok 2021 a autor knihy Európa v Kocke 👨‍🎓Marco Nemeth, pripravil pre našich žiakov prehľadnú prezentáciu o fungovaní EÚ. Sám bol niekoľkokrát v Europarlamente, stretáva sa s poslancami, eurokomisármi a médiami. Ako 14ročný napísal knihu, o ktorej si informácie prečítajte na https://www.eukniha.sk/. Teraz študuje na strednej škole a navštevuje aj kurzy v Budapešti. Okrem prednášok a diskusií aktuálne pracuje na preklade svojej knihy do ďalších jazykov.

            NAŠU 👩🏽‍🎓ABSOLVENTKU POČUŤ V EURÓPSKOM PARLAMENTE 🇪🇺

            Absolventka našej školy pokračovala v štúdiu umenia - klasického spevu a harfy v Bratislave. Pokračovala v 📓 štúdiách na Fakulte sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského nám predstavila Konferenciu o budúcnosti Európy, kde pôsobila ako občianska delegátka za Slovenskú republiku. 🗣️ Okrem myšlienok KOBE, možností participácie a zážitkov z Európskeho parlamentu nám zdôraznila dôležitosť angažovania sa každého jedného z nás. Po úspešnom ukončení bakalárskeho štúdia pokračuje v štúdiu Európskych štúdií v Bratislave. 👌Získané vedomosti sme si overili v kvíze Kahoot. Gratulujeme víťazom🥇Adamovi Polákovi 🥈Adamovi Guzmanovi a 🥉Sebimu Farkasovi z 8.A a ďakujeme hosťom za zaujímavé dary. 💭 Hovorili sme spolu o programoch Erasmus+, Shenghenskom priestore, spoločnom trhu, o výhodách Európskej kartičky poistenca, či o budúcnosti a ♻️ekologických témach. Veríme, že aj tento čas je motiváciou pre aktivizáciu našich žiakov v starostlivosti o komunitu a prostredie v ktorom žijú.

            🗣️Aby aj hlas našich žiakov - mladých bolo počuť.
            Veď títo mladí sú naša 🚀 budúcnosť!

          • Futbalový zápas ZŠ vs. MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Futbalový zápas ZŠ vs. MŠ.

            ⚽V ŠKD sa uskutočnil priateľský futbalový zápas medzi predškolákmi našej MŠ a našimi prvákmi. Na turnaji boli aj fanúšikovia, ktorí si pripravili farebné rekvizity. Zápas bol napínavý a vyrovnaný.

            🏆Nakoniec skončil 1:1 a po jedenástkach bol stav 3:2 pre predškolákov z triedy Žabky.

            🏅Deti boli odmenené medailami, sladkosťou i chutnými čerešňami. Skvelé poobedie si určite ešte niekedy zopakujeme.

            Rekonštrukcia vonkajšieho ihriska bola možná iba vďaka spolupráci s OZ Bonum et gaudium a finančnej podpore Mesta Nové Zámky.

          • Beh Olympijského dňa mesta Nové Zámky 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beh Olympijského dňa mesta Nové Zámky 2022.

            Dňa 21.júna sa uskutočnilo športové stretnutie žiakov Novozámockých škôl pod názvom "Beh Olympijského dňa mesta Nové Zámky". Podujatie bolo organizované AC Nové Zámky v spolupráci s Olympijským klubom. Okresu Nové Zámky a s finančnou podporou spoločnosti BYTKOMFORT. Primátor mesta Nové Zámky zahájil toto podujatie zapálením olympijského ohňa. Súťažiacimi boli žiaci materských a základných škôl.

            Súťažilo sa v rôznych kategóriách podľa veku.

            Našu školu reprezentovali žiaci 1.- 6.ročníka. 🥉Amina Kajtár (3.A) získala 3.miesto v behu na 300m a 🏅Samko Jurík (4.A) 4.miesto v tej istej kategórii. 🏅Všetci zúčastnení získali medailu, víťazom sa tak stal každý.