• Budovanie komunity 4.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Budovanie komunity 4.A.

            Budujeme komunitu a hľadáme krásu!

            Naši štvrtáci spolu s triednou pani učiteľkou Zuzkou využili prvý týždeň školského roka na budovanie dobrých vzťahov a spoznávanie okolia.

            🔨 Aktivita pozostávala z niekoľkých úloh. Vo dvojiciach vytvárali pomocou špagátu z kartónu 🖼 rámiky. Druhým krokom bolo hľadať okolo seba niečo pekné, a pokúsiť sa to zarámovať. Posledným krokom bolo 📸 odfotiť krásu, ktorú našli.

            💛 Sme radi, že aj cez túto milú aktivitu nám už v prvé dni školy štvrtáci pripomenuli, že krása je naozaj všade okolo nás. Len treba mať 👀 oči otvorené!

          • STREDY U FRANTIŠKÁNOV POKRAČUJÚ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album STREDY U FRANTIŠKÁNOV POKRAČUJÚ.

            👋🏼 Aj v tomto školskom roku pokračujeme v milej tradícii a každú stredu sa stretneme na večernej svätej omši u františkánov. Pozývame vás, milí priatelia, pripojiť sa ku školskej komunite, ktorá sa stetáva na svätej omši v stredu o 17:00.

            🎶 Spevácky zbor pani učiteliek sa bude striedať s detským speváckym zborom a veríme, že sa k nám počas roka pridajú žiaci, rodiny a priatelia školy. Krátky nácvik piesní budeme mávať pred svätou omšou. Pozývame do speváckeho zboru malých i veľkých. Sme otvorení každému, kto má chuť spievať!

            🧁 Po svätej omši sa presúvame do cukrárne, máme čas sa 💬 porozprávať aj o témach mimoškolských a vzájomné povzbudenie uprostred týždňa nám vždy dobre padne!

            Tešíme sa na stretnutie (s vami) už o týždeň!
            🗓 streda ⏰ 17:00 📍františkánsky kostol

          • PROFESIJNÝ RAST PEDAGÓGOV

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album PROFESIJNÝ RAST PEDAGÓGOV .

            🔎Súčasťou života pedagóga je neustále vzdelávanie sa a profesijný rast. Náš školský rok je popretkávaný workshopmi, prednáškami, vzdelávacími podujatiami a webinármi, ktorých absolvujú naši pedagogickí zamestnanci počas roka desiatky.

            🗣Pani riaditeľka Katarína Hozlárová sa rozhodla svoje schopnosti a skúsenosti posúvať ďalej a stala sa členkou tímu mentorov a mentoriek

            📍 Regionálneho centra podpory učiteľov pre náš okres. 🤝Regionálne centrá podpory učiteľov vznikajú po celom Slovensku s cieľom pomôcť učiteľom, riaditeľom, vychovávateľom, asistentom a odborným zamestnancom základných škôl.

            👣 Mentoring
            Mentoring je sprevádzanie, motivovanie, podpora, spoločné hľadanie riešenia.

            ✍🏻 Workshopy a vzdelávanie
            Mentori sú skúsení pedagógovia, ktorí majú chuť zlepšovať slovenské školstvo. Okrem nazbieraných skúseností prechádzajú vzdelávaním a školeniami, aby boli odborníkmi v aktuálnych témach a prednášali svojim kolegom na témy, ktoré sú aktuálne a pomáhali tak prekonávať výzvy, ktorým čelia v každodennej práci.

            Vznik Regionálneho centra podpory učiteľov iniciovalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR ako jednu z kľúčových reforiem Plánu obnovy a odolnosti SR a uskutočňuje ju v spolupráci s partnermi v regiónoch Slovenska.


            Inštitút pre Inováciu Vzdelávania / Innovatív Oktatásért Intézet
            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR
            Plán obnovy a odolnosti SR

          • Otvorenie školského roka 2023/24

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Otvorenie školského roka 2023/24.

            Dnes naša škola slávnostne už 31.krát otvorila svoje brány a privítala nových žiakov v školskej rodine!

            🎊Sme radi, že sa súčasťou našej školy stali prváci v triedach 1.A a 1.B, druháci v triede 2.B a ďalší žiaci v rôznych triedach, ktorí k nám prestúpili. Veríme, že u nás budete šťastní, nájdete si veľa priateľov a budete do školy chodiť radi! 💛

            🤝Tešíme sa aj z kolegýň, ktoré posilnili náš tím v úlohách učiteľka, špeciálna pedagogička, pedagogická asistentka aj pani upratovačka. 👩‍🏫 Rastieme, a to je dobré! Želáme vám pohodové pracovné prostredie, dobrú spoluprácu so žiakmi aj rodičmi a veľa radosti v práci.

            💒Školský rok sme otvorili slávnostnou svätou omšou Veni Sancte vo farskom kostole. Spolu so školským pánom kaplánom Martinom sme vzývali Ducha Svätého a prosili o požehnanie na tento školský rok pre celú školskú komunitu. 🕊Vyprosujeme Vám milosť, milosrdenstvo a pokoj!

            👣 Slávnostne otvorila školský rok pani riaditeľka, po ktorej slávnostnom príhovore navštívili našu školu zástupcovia mesta a mestských firiem. Napriek tomu, že nespadáme do zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, pri príležitosti začiatku školského roka sa prihovoril žiakom a celej komunite pán primátor Otokar Klein. Súčasťou návštevy bol aj pán viceprimátor Lukáš Štefánik, pani prednostka MsÚ, zástupca spoločnosti Brantner s.r.o., ktorí okrem celoročnej podpory pre našu školu pripravili pre všetkých žiakov vecné a praktické 🎁darčekové balíčky. Ďakujeme!

            🎉Spolu s pánom dekanom a pozvanými hosťami sme oslávili začiatok školského roka, jubileum kolegyne a rozlúčili sme sa s našom dlhoročnou kolegyňou Katkou, ktorej prajeme veľa pokoja a aktívneho oddychu v dôchodku! 👏

            🙏Ďakujeme všetkým rodičom za dôveru, žiakom za ich jedinečné talenty a pohľady na svet, zamestnancom školy za ochotu sprevádzať žiakov na ceste poznávania, vedeniu školy za vytrvalú prácu na zveľaďovaní školy a Pánu Bohu za požehnanie a milosti! 🤍

          • ŠKOLA VOLÁ

          • Informácia o organizácii prvého školského dňa v školskom roku 2023/24.

            Tešíme sa na vás!

          • DUCHOVNÁ OBNOVA ZAMESTNANCOV ŠKOLY

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DUCHOVNÁ OBNOVA ZAMESTNANCOV ŠKOLY.

            VELEBÍ MOJA DUŠA PÁNA

            Na nový školský rok sa pripravujeme aj duchovne.

            V týchto dňoch sa v škole na opätovný príchod žiakov pripravujú nielen triedy. Kolektív zamestnancov školy sa dnes zúčastnil duchovnej obnovy, ktorú viedol pán kaplán Martin Šalamon.

            Obohatení o spoločný čas modlitby svätého ruženca a adorácie sme ukončili tento deň slávením svätej omše.

            Toto je pridaná hodnota, ktorou naša škola disponuje a sme za ňu patrične vďační.

          • LETNÝ TÁBOR 3. DEŇ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album LETNÝ TÁBOR 3. DEŇ.

            ☀️LETNÝ TÁBOR / 3.DEŇ☀️

            🤸‍♀️Tretí deň sme mali na programe múzeum Jána Thaina, kde sme sa rozdelili na dve časti. Jedna polovica tvorila krásne obrazy a druhá športovala na Sihoti.

            🍕Neskôr sme sa spoločne stretli a objednali sme si pizzu. 🎞Nasledovalo kino a ako vždy cestou sme nemohli vynechať zmrzlinku.

            🎉Náš Paťko mal meniny a priniesol svojim spolužiakom malé občerstvenie.

            🤗Opäť to bol krásny, slnečný, tvorivý deň.🤗

          • KONCOROČNÝ VÝLET V CHATEAU BELÁ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album KONCOROČNÝ VÝLET V CHATEAU BELÁ.

            🏰VÝLET V CHATEAU BELÁ🏰

            Dňa 26.6. sa žiaci 7.A triedy vybrali s pani učiteľkami Henikou a Veronikou do kaštieľa Chateau Belá.

            🚗V Mužli na nich čakali pristavené autá ako vo filmoch, ktoré ich odviezli do kaštieľa.

            🍽Po príchode na nich čakalo jedno veľké prekvapenie: okrem ochutnávky džúsov, croissantov boli všetci pozvaní aj na fantastické raňajky. To bolo radosti!

            💪Po oddychu nasledovala prehliadka kaštieľa, deti si mohli zacvičiť vo fitness centre, zahrať si biliard, sadnúť si do veľkých kresiel.

            💃Po prehliadke sa poprechádzali v parku, tancovali pri jazierku. Celý deň sa cítili, ako keby boli v kaštieli doma.

          • LETNÝ TÁBOR 2.DEŇ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album LETNÝ TÁBOR 2.DEŇ.

            ☀️LETNÝ TÁBOR / 2. DEŇ☀️

            🤸Včera sme mali tiež deň plný zážitkov a rôznych aktivít.

            🪐Po rannej rozcvičke sme navštívili astronomický kabinet.

            🌟Astrokabinet poskytuje záujemcom priestor pre pravidelné astronomické pozorovania, ako aj pre rozširovanie teoretických znalostí. Deťom sa tu veľmi páčilo.

            🍦Cestou nesmela chýbať obľúbená zmrzlinka.

            👩‍🚒Záver dňa už patril hasičom, ktorí nás prišli navštíviť. Vyskúšali sme si vysielačky, sedenie za volantom hasičského auta a mnoho iných vecí.

            🌞Prežili sme spolu krásny slnečný deň.

          • LETNÝ TÁBOR

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album LETNÝ TÁBOR.

            🤸‍♂️LETNÝ TÁBOR / 1. DEŇ🤸‍♀️

            ☀️Včera odštartoval náš tradičný letný tábor s Katolíckou spojenou školou. Už hneď ráno pani učiteľky a pani vychovávateľky privítali deti s rannou rozcvičkou.

            👮‍♀️Plní energie sme sa potom vybrali na Mestskú políciu, kde nás čakala ukážka výcviku psov. Pani policajtka nám porozprávala o práci na polícii a ukázala ich výstroj, ktorú sme si mohli aj vyskúšať.

            🍽😋Po skvelom obede, ktorý nám pripravili pani kuchárky nás už čakalo obľúbené kino s rozprávkou Kocúr v čižmách.

            🍦Cestou sme si pochutili aj na výbornej zmrzlinke.

            🤗 Už teraz sa tešíme, čo prinesú ďalšie dni!

          • ZÁŽITKOVÉ UČENIE VONKU

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ZÁŽITKOVÉ UČENIE VONKU.

            🕊️ZÁŽITKOVÉ UČENIE VONKU🕊️

            💡Vedeli ste, že... ... poštové holuby vždy trafia k svojmu majiteľovi? ...poštové holuby dokážu preletieť až do vzdialenosti 1000km? ...poštové holuby dokážu letieť rýchlosťou až 150km/hod? ...počas 1. a 2. svetovej vojny sa využívali na posielanie správ z frontu? ...poštové holuby sa orientujú podľa polohy slnka a geomagnetického poľa Zeme? ...poštové holuby dokážu vidieť až do vzdialenosti 40 km? ...najdrahší holub na svete bol vydražený za 1,25 milióna eur?

            🤗Tieto a mnohé ďalšie zaujímavosti sme sa dozvedeli na prednáške chovateľa poštových holubov Mariána Fubicha, ktorý nám ich prišiel ukázať a porozprávať nám o nich priamo na Katolícku spojenú školu.

            👏Ďakujeme za skvelú možnosť dozvedieť sa viac o týchto fascinujúcich tvorcoch toľko zaujímavých informácií.

          • ROZLÚČKOVÁ SLÁVNOSŤ NAŠICH DEVIATAKOV

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ROZLÚČKOVÁ SLÁVNOSŤ NAŠICH DEVIATAKOV.

            💐ROZLÚČKOVÁ SLÁVNOSŤ NAŠICH DEVIATAKOV💐

            🌟ABSOLVENTI 2022/23🌟

            👋Záver školského roka sa u nás nesie vždy v duchu radosti, spomienok, užívania si spoločného času, plánov do budúcnosti a tiež lúčení.

            🏫Rozlúčková slávnosť deviatakov je vždy pamätnou udalosťou pre deviatakov, ich triednu učiteľku, ale aj pre celú školskú komunitu.

            👏Naši deviataci pod vedením pani učiteľky Sandy urobili rodičom i učiteľom veľkú radosť, keďže sa všetci dostali na vysnívané stredné školy, úspešne zvládli testovanie a ďalšie výzvy spojené so záverom štúdia na základnej škole.

            ❤️Ich spolupráca, tímový duch, ochota pomôcť i študijné výsledky nám potvrdzujú hrdosť, ktorú cítime.

            🤗Ich rozlúčkový deň začali pozdravom všetkých žiakov, učiteľov a zamestnancov školy. Potom pre nás všetkých pripravili skvelý program v Dome kultúry. Ich úprimné slová vďaky v nás aj po niekoľkých dňoch rezonujú a zdôrazňujú významnú stopu, ktorú zanechali v živote našej školy.

            💃🕺Okrem tradičného programu prekvapili všetkých prítomných spoločenskou i modernou choreografiou spoločného tanca.

            👦Nasledovalo prijatie čerstvých absolventov do Klubu absolventov, kde túto triedu bude zastupovať Denis Prokop. 💐

            Milí naši deviataci, želáme vám všetko dobré, sme na vás hrdí a nezabudnite:

            🌟STE VÝNIMOČNÍ🌟

          • KONCOROČNÝ VÝLET 3. a 4. ROČNÍKA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album KONCOROČNÝ VÝLET 3. a 4. ROČNÍKA.

            KONCOROČNÝ VÝLET 3. a 4. ROČNÍKA

            18.5. sa triedy 3.a 4. ročníka zúčastnili vlastivedno-prírodovednej exkurzii. Začali sme návštevou hvezdárne v Hurbanove. Mali sme možnosť prostredníctvom filmov nahliadnuť do histórie a vzniku hvezdárne. Neobyčajným zážitkom bolo pozorovanie hviezdnej oblohy v samotnom planetárium, kde sme sa naučili ako nájsť hviezdu Polárku a mnohé iné. Nakoniec sme nakukli do veľkého hvezdárskeho ďalekohľadu, kde sme mali možnosť vidieť škvrny na slnku.

            Vlakom sme sa presunuli do Komárna a absolvovali komentovanú prehliadku pevnosti. Najväčším zážitkom bolo v studených a tmavých chodbách len za pomoci baterky preskúmať chodby tejto naozaj obrovskej pevnosti.

            Mnohému sme sa naučili a spojili v rozhovoroch naše triedy.

          • Detská burza hračiek

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Detská BURZA hračiek.

            Dať hračkám nový život, zabaviť sa, zlepšiť sa v komunikačných a praktických zručnostiach… to sú len niektoré z cieľov obľúbeného podujatia 🧸BURZA HRAČIEK.

            🪀 Aj tentokrát pripravili skvelú burzu pani vychovávateľky spolu so svojimi šikovnými deťmi z ŠKD bez problémov organizovali. Deti si okrem predajného miesta sami 📝 určovali aj ceny, reklamu a akcie.

            💭 Sme radi, že takýmto kreatívnym spôsobom nadobúdajú kompetencie potrebné pre život a dobre sa zabavia.

            ☀️ Tešíme sa na ďalšie opakovanie tohto veľmi populárneho podujatia a za 📸 fotky ďakujeme pani vychovávateľke Zuzke!

          • S knihou do neznáma

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album S knihou do neznáma.

            📖 Žiaci VI. B a II. B sa aj tento rok zapojili do regionálnej súťaže S knihou do neznáma, ktorú organizovala Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch

            🏆 Aj tento rok žiaci získali v súťaži ocenenie "Za kreativitu" v tejto súťaži.

            Blahoželáme im k úspechu 👏

          • ERASMUS+ MOBILITA V CHORVÁTSKU

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ERASMUS+ MOBILITA V CHORVÁTSKU.

            Tento týždeň máme za sebou poslednú mobilitu v rámci projektu Erasmus + Green School Management. Hosťujúcou krajinou tentokrát bolo Chorvátsko so školou v malebnej obci Cista Velika.

            Okrem našej krajiny reprezentovali žiaci svoje školy z Turecka, Poľska, Severného Macedónska a Chorvátska. Počas celého týždňa sme sa usilovali o naplnenie cieľov projektu a následné zhodnotenie všetkých mobilít v rámci tohto programu.

            1. Deň

            - privítanie v krásnych priestoroch kultúrneho domu pánom riaditeľom a chorvátskym učiteľským tímom.

            - krátky kultúrny program

            – spev a tanec mažoretiek

            - prehliadka priestorov školy a okolia

            - diskusia o školskom vzdelávacom systéme všetkých krajín

            2. Deň

            - rozdelenie žiakov do tímov, presun na miesta kde sa konali workshopy

            - výroba domácich telových pílingov s rozmarínovou, levanduľovou a pomarančovou arómou

            - vyšívanie a výroba levanduľových vrecúšok

            - natáčanie videí o kreatívnych nápadoch ako sa starať o našu planétu

            - športové aktivity

            - spoločný obed

            3.Deň

            - dokončovanie projektových aktivít

            - návšteva obce Cista Provo, privítanie starostom obce

            - presun na archeologické nálezisko náhrobných kameňov zapísaných do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO

            - v rámci šírenia povedomia o kultúrnej a historickej hodnote krajiny nás hosťujúca krajina zobrala do mesta Imotski, ktorá sa pýši niekoľkými jazerami. My sme mali to šťastie vidieť Modré a Červené jazero, na ktoré bol dychberúci výhľad. Pozreli sme si aj centrum mesta a kláštor.

            4. Deň

            - prehliadka mesta Split

             - historický výklad učiteľom dejepisu a angličtiny

            - nazretie do jedného z najmenších a najstarších kostolov na svete

            - Makarska

            5. Deň

            - slávnostná certifikácia

            - zhodnotenie celého týždňa ako aj všetkých mobilít

            - prezentácia prác žiakov

             

            Naši žiaci sa cítili veľmi dobre a budú s láskou spomínať na spoločne prežité chvíle s kamarátmi, ktorých si na mobilite našli.

            Aj keď tento projekt skončil, naša škola naďalej bude pokračovať v organizovaní rôznych eko aktivít a snažiť sa o upevňovanie ekologického vnímania nášho okolia

          • ERASMUS+ FESD Mobilita na KSŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ERASMUS+ FESD Mobilita na KSŠ.

            🇪🇺EURÓPSKA KOMUNITA AKTÍVNYCH ŽIAKOV🇪🇺

            Uplynulý týždeň sme na našej škole mali v rámci projektu Erasmus+ "Vzdelávanie o jedle pre trvalo udržateľný rozvoj" hostí z Turecka 🇹🇷, Talianska🇮🇹, Severného Macedónska 🇲🇰 a Španielska 🇪🇸. Mobilita na našej škole bola zameraná na upevňovanie vedomostí o správnej výžive, o stravovacích návykoch, ochoreniach spojených so stravovaním a v neposlednom rade využitie lokálnych potravín a lokálnych produktov v našom jedálničku v čo najväčšej miere. Program mobility bol zostavený tak, aby zohľadňovať nielen tému projektu, ale zároveň poskytoval účastníkom možnosti spoznať našu školu, mesto Nové Zámky, zaujímavé miesta našej krajiny a v neposlednom rade kultúru a výbornú slovenskú kuchyňu.

            1.DEŇ 🏫NAŠA ŠKOLA A NAŠE MESTO⛪

            Prvý deň stretnutia sa niesol v duchu predstavenia našej školy, mesta a historických častí Nových Zámkov v tom najlepšom svetle. Po privítaní v škole pani riaditeľkou a prehliadke priestorov školy a centra mesta celú skupinu Erasmus+ na Mestskom úrade v Nových Zámkoch prijal viceprimátor Lukáš Štefánik.

            💻Jedným z bodov programu bolo predstavenie pracovných tímov a príkladov dobrej praxe v oblasti trvalo udržateľných iniciatív našich žiakov v oblasti zdravej výživy.

            2.DEŇ ☑️PROJEKTOVÉ AKTIVITY

            Úvodom dňa nás previedla naša bývalá žiačka Soňa Boškovičová prednáškou na tému "Život s diabetes". Žiaci sa dozvedeli množstvo cenných informácií o tomto ochorení a po prednáške si vyskúšali výrobu nátierok vhodných pre diabetikov, ktoré pripravovali z výlučne lokálnych potravín.

            🍓Najväčší zážitok mali naši hostia v Emilových sadoch, kde si po prehliadke priestorov mohli sami nazbierať jahody.

            ⚽ Naši učitelia telesnej výchovy zorganizovali spolu s našimi žiakmi športové aktivity pre žiakov zo zahraničia v zmiešaných družstvách. Víťazom bol každý zúčastnený.

            3.DEŇ 🇸🇰BRATISLAVA🇸🇰

            V rámci programu Erasmus+ je dôležité šíriť aj povedomie o kultúrnej a historickej hodnote našej krajiny. Zahraničným hosťom sme predstavili hrad Devín, Bránu slobody pod Devínskym hradom a historické centrum Bratislavy, kde sme ich previedli po niekdajšej korunovačnej ceste.

            4.DEŇ MDD

            🌭Na Deň detí naša škola už tradične organizuje pre žiakov Olympijský deň. Tentokrát boli družstvá vyšších ročníkov obohatené o našich zahraničných hostí. Žiaci sa do sýtosti športovo vyžili a ako odmenu dostali na desiatu hotdog.

            5.DEŇ 🏅SLÁVNOSTNÁ CERTIFIKÁCIA🏅

            Posledný deň stretnutia sa niesol v duchu zhodnotenia celého týždňa. Okrem prezentácie prác zúčastnených žiakov sa konalo aj slávnostné odovzdávanie certifikátov všetkým účastníkom.

            Veríme, že sa naši hostia v našej škole cítili príjemne a budú s láskou spomínať na spoločné prežité chvíle.

          • Etwinning Seminár v BAKU

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Etwinning Seminár v BAKU.

            ETWINNING SEMINÁR V BAKU

            🇦🇿V dňoch 15.-17. mája sa v hlavnom meste AZERBAJDŽANU, v BAKU, konal medzinárodný odborný seminár s názvom "INOVÁCIE A VZDELÁVANIE". Organizátorom tohto podujatia bola národná podporná organizácia (NSO) pre platformu eTwinning, ktorá je platformou na tvorbu a realizáciu medzinárodných školských projektov.

            🇸🇰 Na tomto medzinárodnom odbornom seminári sa zúčastnili štyria vybraní zástupcovia pedagógov zo Slovenska. Spomedzi silnej konkurencie mnohých žiadostí, ktoré NSO obdržala, bola vybratá aj naša pani zástupkyňa Adriana Šajtošová.

            🔸 Cieľom stretnutia bolo získať prehľad o najnovších online metódach vyučovania, niekoľko workshopov sa venovalo problematike udržaniu pozitívnej školskej klímy, plánovaniu projektov a tvorbe online obsahu. No hlavným cieľom podujatia bolo nadviazať kontakt s učiteľmi z iných účastníckych krajín za účelom vytvorenia medzinárodného projektu.

            ✅ Pani zástupkyni a jej žiakom prajeme veľa úspechov a radosti z projektov, na ktorých pracujú a na ktorých budú pracovať aj v ďalšom školskom roku.

          • ČITATEĽSKÝ MARATÓN 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ČITATEĽSKÝ MARATÓN 2023 .

            📚ČITATEĽSKÝ MARATÓN 2023📚

            📖"Čítajme si 2023" je celoslovenská iniciatíva Linky detskej istoty http://www.ldi.sk/, ktorá toto podujatie organizuje už 14.rok po sebe. Záštitu nad týmto podujatím prevzala pani prezidentka Zuzana Čaputová.

            ✅ Cieľom podujatia je šíriť osvetu o úlohe Linky detskej istoty a zároveň poukázať na spolupatričnosť, ktorou dokážeme v spoločnosti prispieť k väčším zmenám ako len jednotlivci. 🇸🇰 Do Čitateľského maratónu sa v tomto roku zapojilo vyše 100 000 žiakov slovenských základných škôl, čím sa oproti minulému roku zvýšil počet zapojených čitateľov o 40 000.

            📕 Naši žiaci čítali počas podujatia z niekoľkých kníh vhodné veku a ich čitateľskej úrovne. Čitateľského maratónu sa zúčastnili všetci žiaci našej školy.

            🔸 Veríme, že aj touto aktivitou sme u nich vzbudili záujem o čítanie a ich rozvoj v tejto oblasti.

          • Hviezdoslavov Kubín: Postup na celoštátne kolo

          • S radosťou sa delíme o radostnú správu!

            Žiačka 2.ročníka Lenka Červená zvíťazila na krajskom kole 69.ročníka celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky umeleckého prednesu poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín 2023.

            Vo svojej súťažnej kategórii Lenka získala najlepšie hodnotenie poroty a získala 1.miesto! Lenka bude našu školu, mesto i kraj reprezentovať na celoštátnom kole, ktoré sa uskutoční v Dolnom Kubíne.

            K úspechu jej gratulujeme a ďakujeme za prípravu celej rodine. Držíme palce na celoštátnom kole!