• 📖Johannes Jensen ... MÁ POCIT, ŽE JE INÝ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 📖Johannes Jensen ... MÁ POCIT, ŽE JE INÝ.

            8.B v Knižnici Antona Bernoláka 🐊

            📚Pani knihovníčka nám predstavila úžasnú knihu nórskeho spisovateľa Henrika Hovlanda: Johannes Jensen má pocit, že je iný.

            🐊 Johannesovi Jensenovi je jasné, že príliš nezapadá. Že by to bolo jeho chvostom? Alebo tým, že nosí mašľu? Žiaden z jeho pokusov zaradiť sa do spoločnosti nie je úspešný – až kým mu nečakaný sled udalostí neukáže, že je s ním všetko v najlepšom poriadku. Očarujúci príbeh ukazuje deťom aj dospelým, že nie je hanba vytŕčať z davu. Trebárs aj o jednu krokodíliu hlavu.

            👨‍⚕️Čakali nás zábavné aktivity, pri ktorých sme si vyrobili 👔kravaty vžili sme sa do úlohy lekára. Vďaka zážitkom sme si viac uvedomili, že sme rozdielni a to je v poriadku. Navyše, máme oveľa viac toho, čo nás spája.
            📖 Knihu vám odporúčame a tešíme sa na ďalšie stretnutia!

          • 📣Biela pastelka 2022 📣

          • 23. septembra 2022 budú na našej škole, tak ako v uliciach slovenských miest a obcí dobrovoľníci verejnej zbierky Biela pastelka. Pozývame vás prispieť do tejto zbierky!

            🦮Verejná zbierka Biela pastelka patrí medzi desať najväčších a zároveň najdôveryhodnejších zbierok na Slovensku. Jej história sa začala písať v roku 2002 a pôvodný organizačný tím ju pripravil už za dva mesiace. Aj napriek náročnej situácii, či už v oblasti ekonomiky, stále hroziacej pandémii, či vojny na Ukrajine organizátori dúfajú, že darcovia zbierku podporia. Biela pastelka patrí k najväčším a podľa hodnotenia tretieho sektora i najdôveryhodnejším zbierkam na Slovensku.

            ✏️Biela pastelka pomáha:

            • pri nácviku samostatnej chôdze s bielou palicou
            • pri výučbe čítania a písania Braillovho písma
            • kurzami práce s kompenzačnými, optickými a technicky náročnými pomôckami
            • aktivitami zameranými na obhajobu práv ľudí so zrakovým postihnutím
            • podporu aktivizovania ľudí nevidiacich a slabozrakých 🦯prostredníctvom kultúrnych, športových či voľnočasových podujatí
            • pri nácviku sebaobslužných činností – varenie, pranie, žehlenie, upratovanie
            • špecializovaným sociálnym poradenstvom – poradenstvo pri získavaní príspevkov, poradenstvo v zamestnávaní, pri vyrovnávaní sa s postihnutím a pod.

            🤍Za vaše dary vopred ďakujeme! 🤍

          • 🗝️ SPOZNÁVAME ANTONA BERNOLÁKA 📜 1.A+2.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🗝️ SPOZNÁVAME ANTONA BERNOLÁKA 📜 1.A+2.A.

            📚 V stredu 21.9. navštívili prváci a druháci so svojimi pani učiteľkami a asistentkami Múzeum Jána Thaina v Nových Zámkoch.Dozvedeli sa mnoho zaujímavých informácií o živote a dielach

            👨🏻‍🏫 Antona Bernoláka. Pozreli si paleontologickú výstavu - Treťohorné more. Cestou do školy sa zastavili pri Kostole Povýšenia sv. Kríža, kde A. Bernolák pôsobil ako kňaz. Tam im pani učiteľky ukázali aj bustu a sochu A. Bernoláka.

            ✨Pri príležitosti 30.výročia Cirkevnej základnej školy a 260.výročia narodenia Antona Bernoláka, ktorého meno naša škola hrdo nesie! ✨

          • DUCHOVNÉ CVIČENIA PEDAGÓGOV

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DUCHOVNÉ CVIČENIA PEDAGÓGOV.

            🏁 SME PRIPRAVENÍ NA TENTO ŠKOLSKÝ ROK ❤️

            🌸Na duchovných cvičeniach pedagógov sme načerpali mnoho duchovných síl, upevnili priateľstvá a videli mnoho krás!

            💠V predvečer sviatku našej národnej patrónky Panny Márie Sedembolestnej sme začali spoločný duchovno-komunitný program v Bazilike Navštívenia Panny Márie, na nádhernom pútnickom mieste v Starých Horách spoločnou svätou omšou.

            🙏🏽Modlili sme sa pri nej za nás, naše rodiny, žiakov i vás, našu školskú komunitu. V ďalších dňoch sme prežili požehnaný čas v majestátnych Vysokých Tatrách. Náš duchovný program viedol p.kaplán Jozef, ktorý pripravil veľmi trefné, aktuálne a hlboké myšlienky na rozjímanie, rozhovory i predloženie k Pánovmu oltáru. Okrem duchovných síl sme spolu načerpali i tie telesné. Boli sme spolu na turistike na Hrebienku a okolitých plesách, prešli sme sa aj okolo Štrbského plesa, pomodlili sme sa krížovú cestu vo výnimočnom prostredí vytvorenom umelcami a na ceste domov sme mali možnosť navštíviť artikulárny kostol vo Svätom Kríži.

             

            🌲⛰🌲Pani učiteľky sa CZŠ A. Bernoláka zúčastnili duchovných cvičení v krásnom prostredí našej slovenskej prírody. 📸 Sledujte našu stránku a myslite na nás! My myslíme na vás ❤️

          • 🎁 PODPORA MLADÝCH FUTBALISTOV ⚽

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🎁 ĎAKUJEME ZA PODPORU MLADÝCH FUTBALISTOV ⚽.

            🏓 Aj v tomto školskom roku budeme podnecovať v našich žiakoch záujem o šport nielen na hodinách telesnej a športovej výchovy, ale aj na školských krúžkoch.

            ⚽ Medzi obľúbené športové krúžky patrí aj futbalový a my sme hrdí, že naši žiaci nás reprezentujú aj v mestských futbalových kluboch! Vďaka podpore pána primátora Otokara Kleina a zástupcov FKM NOVÉ ZÁMKY si naši žiaci tento rok zahrajú s novými loptami.

            ❗ Krúžky na našej škole sú bezplatné a prístupné pre všetkých! Prihlasujte sa na ne v tomto týždni cez Edupage 😊

          • 💻 REVOLÚCIA V UČENÍ - SMARTBOOKS 📚

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 💻 REVOLÚCIA V UČENÍ - SMARTBOOKS 📚.

            ✨Učenie s deťmi nikdy nebolo ľahšie. Prvý virtuálny učiteľ žiaka vyskúša, vysvetlí mu, čo nevedel a doučí ho celé učivo ZŠ.

            👩‍🏫SmartBooks je pre učiteľov a rodičov, ktorí chcú zapojiť svojich študentov a deti do efektívnejšej výučby a zlepšiť ich výsledky modernou metódou.

            SmartBooks pre rodičov 👪
            📍poskytuje prehľad rozsahu naučenia, plnenia domácich úloh
            📍skracuje čas potrebný na učenie sa s dieťaťom
            📍je prispôsobený veku dieťaťa už od prvého ročníka
            📍je ideálny na doučovanie konkrétnych predmetov
            📍je výborná príprava na prijímacie skúšky na strednú školu
            📍umožní vedomostné súťaže so svojimi rovesníkmi
            📍publikuje výsledky v Sieni slávy s odmeňovaním najlepších

            📖 SmartBooks doma Podporte svoje deti výučbou tam, kde sa cítia bezpečne, komfortne a bez zdĺhavých príprav. SmartBooks dá rodičom, vychovávateľom a domácim pedagógom možnosť formovať proces učenia sa dieťaťa prostredníctvom podrobných poznatkov, správ a prehľadov z každého učenia. Podľa toho je možné spolu so školou presne nastaviť vzájomnú podporu pri smerovaní žiaka.

            🎮 Učenie pomocou zábavy Okrem vypracovania DÚ a testov zadaných učiteľom, majú deti možnosť učiť sa samostatne hravou formou. SmartBooks plánuje interaktívne učenie spolu so spolužiakmi a kamarátmi. Okrem iného SmartBooks ponúka hodnotné odmeny, rôzne súťaže s podporou celkovej výučby. Zároveň hravou formou jednoducho preverí vedomosti a schopnosti.

            ✨ Sme prvou školou v meste i okrese, ktorej celý druhý stupeň prechádza na inovatívne vzdelávanie s programom Smartbooks!

          • SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/23

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/23.

            🎉 TOTO BUDE SKVELÝ ROK 🎉

            🎈 Slávnostne sme spolu otvorili jubilejný 3️⃣0️⃣. školský rok na našej základnej škole!

            🕊️ Tradične sme začali spoločnou slávnostnou svätou omšou Veni Sancte, pri ktorej sme vzývali Ducha Svätého a prosili o dary na tento školský rok pre žiakov, učiteľov, zamestnancov a rodiny školy.

            🏫 Ďakujeme za otvorenie školského roka v úžasnej atmosfére všetkým pani učiteľkám a učiteľom, zamestnancom a rodičom.

            MILÍ NAŠI PRVÁČIKOVIA ❤️

            Otvorením školského roka sa vo vašich životoch a životoch vašich rodín začala nová etapa. Prvýkrát ste prekročili prah našej “veľkej” školy.

            Želáme vám úspešný štart, aby sa vám školské povinnosti plnili ľahko a s radosťou. Želáme si, aby z vás vyrástli múdri a šťastní žiaci. Vašim rodičom želáme veľa pokoja, trpezlivosti a radosti z vašich úspechov.

            Veríme, že sa vám bude u nás v škole páčiť a už sa tešíme na spoločné zážitky

            Tešíme sa na všetko, čo nám tento rok prinesie!