• NOC SVETLA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album NOC SVETLA.

            🌌 NOC SVETLA🕯 🎶"Ako ja, tak aj ty, môžeš sa stať svätým", touto piesňou sme otvorili tohtoročnú Noc svetla na našej škole.🕯 Našim cieľom bolo ponúknuť deťom pred sviatkom všetkých svätých a pamiatkou zosnulých aby si zažili a dozvedeli sa viac o svätosti ako možnosti svietiť dobrými skutkami. ❤ Ak sa necháme zapáliť Bohom je to možné! 🥼Tešili sme sa, že viacero deti od prvého až po piaty ročník našej školy prijali výzvu a obliekli sa za svätých, a predstavili sa nám. 🤝Zoznámili sme sa touto cestou so sv. Mikulášom, sv. Bernadetou, sv. Davidom, sv. Dominikom Saviom.🙏 ➡️V troch blokoch sme spoločne vyrábali svietniky, poznávali život svätých prostredníctvom krátkych videí a aktivít. Na našej dolnej chodbe plnili praktické úlohy, ktoré boli spojené s jednotlivými svätcami. U sv. Jozefa pribíjali klince,🔨 u sv. Mikuláša v čižme👢 hľadali čo sa v nej ukrýva. Skúsili si odniesť plášť sv. Martina a odniesť chudobu a množstvo iného. Naše spoločné stretnutie sme ukončili piesňou 🎶 pri zapálených lampášikoch.🕯Myšlienka na symbolickej zápalke putovala k vám domov- Ježiš nás pozýva, aby sme sa stali svetlom pre svet!🙏

          • 🧒NÁVŠTEVA ŠKÔLKAROV V 2.B TRIEDE👧

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🧒NÁVŠTEVA ŠKÔLKAROV V 2.B TRIEDE👧.

            Trieda 2.B mala veľmi milú návštevu.🤗 Prišli sa na nich pozrieť škôlkari.👫 Privítal ich záhradník Mimo,🧑‍🌾 ktorý potreboval veľkú pomoc pri zbere úrody, počítaní ale aj ochutnávke.🍓🍒 👍Dúfame, že sa našim škôlkarom u nás páčilo a tešíme sa na ďalšie veselé návštevy.🙂

          • JESENNÝ MISIJNÝ TRH

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album JESENNÝ MISIJNÝ TRH.

            Na našej škole sa ako každý rok uskutočnil jesenný misijný trh. Aj malým skutkom lásky sme skutočne pomáhali núdznym a chudobným. Misijný trh bol príležitosťou pripojiť sa ku celosvetovej kampani Pápežských misijných diel pri príležitosti Misijnej nedele (23.10.2022) a reálne pomôcť trpiacim v Kambodži. Cieľom tohtoročnej zbierky na Misijnú nedeľu bola podporiť prácu Cirkvi v Kambodži, ktorá sa stará o ľudí zmrzačených nášľapnými mínami a o ľudí so zdravotnými ťažkosťami. Snažili sme sa im prostredníctvom zbierky pomôcť tak, aby mohli žiť plnohodnotný život. Tento rok sa nám podarilo vyzbierať rovných 270 eur. ĎAKUJEME!

          • Mesiac úcty k starším - Vystúpenie v DSS Astra

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mesiac úcty k starším - Vystúpenie v DSS Astra.

            🍂"Človek je krásny nielen vtedy, keď má pružný krok. Človek je krásny podľa múdrosti, čo zračí sa mu v oku, podľa vrások a bielych vlasov, podľa slov, keď ponára sa v hovore s deťmi do rokov, keď aj on bol mladý. Človek je krásny vtedy, keď ho ľudia majú radi.“

            🎶 Október je mesiacom úcty k starším a náš detský spevácky zbor pod vedením p.učiteľky Andrejky potešili našich starkých žijúcich v Domove sociálnych služieb Astra pásmom piesní. Klavírny sprievod zabezpečila p.zástupkyňa Adrika.

            ❤️ Klienti i zamestnanci centra boli úprimne dojatí kyticou piesní, ktorou ich obdarovali naše deti. Milí žiaci, sme na Vás hrdí a tešíme sa, že okolo seba šírite lásku a radosť.

          • ŠARKANIÁDA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠARKANIÁDA.

            🪁ŠARKANIÁDA🪁 K tomuto ročnému obdobiu neodmysliteľne patria šarkany. 🍁🍂 Ani tento rok nemohla chýbať v školskom klube Šarkaniáda.🪁 Uskutočnila sa vo štvrtok 13.10.22 v blízkosti školy. Podmienky aj počasie boli ideálne na behanie a hranie sa.🌞 Deti neúnavne súťažili, koho šarkan vydrží čo najdlhšie vo vzduchu.💨 🏃 Súťažilo sa v rôznych kategóriách ako boli: najdlhšie lietajúci šarkan, najväčší/najmenší šarkan, vlastnoručne vyrobený šarkan, najpestrofarebnejší a rôzne iné.🏆 Každé dieťa dostalo odmenu či vo forme diplomu, hračky, aj sladkostí. 🧸📜🍭 Tešíme sa na ďalšie jesenné aktivity!🤗

          • Milión ľudí sa modlí ruženec 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Milión ľudí sa modlí ruženec 2022.

            Táto kampaň sa zrodila v roku 2005 vo venezuelskom hlavnom meste Caracas. Niekoľko miestnych žien raz prechádzalo okolo prícestnej kaplnky a uvideli tam skupinku detí modliť sa ruženec pred obrazom Panny Márie. V tej chvíli pocítili mocnú prítomnosť nebeskej Matky. Jedna z nich si spomenula na slová svätého Pátra Pia: „Keď sa milión detí bude modliť ruženec, svet sa zmení.“

            🙏🏽A o to ide aj v tejto kampani: o vieru v silu detskej a úprimnej modlitby. Ježiš nás predsa učí: „Ak nebudete ako deti, nevojdete do nebeského kráľovstva“ (Mt18, 3).

            🌍 SPÁJA SA CELÝ SVET 🌍

            V posledných rokoch sa k tejto iniciatíve pripojili státisíce detí. Z celého sveta sme dostali množstvo krásnych svedectiev o detskej viere a radosti z modlitby, ktorá zanechala hlboký dojem a veľkú milosť aj v dospelých. Mnohí, ktorí pripravovali deti na túto modlitbu, zaradili ruženec do svojho každodenného života.

            📅 Prečo práve 18.10.?

            Október je v Cirkvi už tradične mesiacom modlitby posvätného ruženca. A 18. októbra slávime sviatok svätého Lukáša Evanjelistu, ktorý nám ako jediný z evanjelistov sprostredkoval udalosti z Ježišovho detstva a podľa tradície mal blízky vzťah k Panne Márii. Preto sa nám zdá tento termín mimoriadne vhodný.

            🤍 Ďakujeme za organizáciu pani katechétke Zuzke a za spoluprácu triednym pani učiteľkám. Organizácii ACN - Aid to the Church in Need ďakujeme za organizáciu a materiály.

          • EXKURZIA V TRNAVE

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album EXKURZIA V TRNAVE.

            🚌EXKURZIA V TRNAVE🚌 Dňa 11.10. sa žiaci ročníkov 6,7,8,9 zúčastnili exkurzie v Trnave. 👀 Čo všetko sme videli? 🟢 ZÁPADOSLOVENSKÉ MÚZEUM Ako prvé sme navštívili západoslovenské múzeum. Prehliadka etnografickej expozície obsahovala veselé ilustrácie zobrazujúce dávny život na trnavskom vidieku, veľkú drevenú zásobnicu z kmeňa obrovskej starodávnej lipy, naozajstný hrnčiarsky kruh, kováčske mechy a ďalšie nevšedné predmety.🛖Žiaci zistili, na čo sa používali rozlične tvarované keramické nádoby,⚱️ alebo ako fungoval vinohradnícky lis či tkáčske krosná. 🟢PAMÄTNÍK ANTONA BERNOLÁKA Po prehliadke sme sa presunuli na hlavné námestie, kde sme sa popozerali a dali si rozchod po skupinkách, následne sme sa presunuli k pamätníku Antona Bernoláka,👨‍🏫 ktorý sa nachádza v Bernolákovom sade. 🌳 🟢MESTSKÁ VEŽA Po krátkej prechádzke sme vyšli po 143 schodoch na mestskú vežu, ktorá stojí v úplnom srdci Trnavy. Je jednou z najdôležitejších renesančných pamiatok mesta. Má celkovú výšku 57 metrov. 🏫 🟢KATEDRÁLA sv. JÁNA KRSTITEĽA ⛪️ Cestou sme sa zastavili aj pri Katedrále sv. Jána Krstiteľa, kde nám pani učiteľka Zuzka porozprávala zaujímavosti a pomodlila sa s každou triedou.🙏 🔝EXKURZIE SÚ SUPER! A Prečo? 🤔 🔸️Sú súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu. 🔸️Sú veľkým prínosom pri vzdelávaní a výchove - okrem poznávacej funkcie sa učia žiaci zručnostiam, ktoré bežne nemajú možnosť vyskúšať - cestovanie, správanie sa mimo školy, zodpovednosť za svoje veci. 🔸️Zároveň spoznávajú nové miesta, stretávajú zaujímavých ľudí a rozširujú si svoje znalosti v rôznych smeroch. 🔸️V neposlednom rade sa stmeľuje kolektív a zlepšujú sa vzťahy v rámci triedy i školy. Svedčil o tom aj záver exkurzie, keď sa v rámci dobrej nálady v autobuse veľa spievalo a nasmialo. 📢Vo štvrtok nás čaká exkurzia do Bernolákova. 😊 Tešíme sa na ďalšie zážitky!🙂

          • Plavecký výcvik

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecký výcvik.

            🏊 SME AKTÍVNI PLAVCI 🏊

            🏆 V týždni od 10.10. do 14.10. sa žiaci 3. a 4. ročníka našej školy zúčastnili plaveckého kurzu na plavárni v Nových Zámkoch.

            👍 Pod vedením skúsených tréneriek sa žiaci učili základné cviky potrebné k správnemu plávaniu. Bol to pre nás všetkých čas plný vody, zábavy, ale aj prekonávania vlastných limitov.

            👏 Deti boli na konci kurzu odmenené diplomom a pochvalou od ich trénorov, tréneriek a pani učiteliek. Za fotografie a organizáciu plaveckého výcviku ✨ďakujeme✨ pani učiteľkám Andrejke a Zuzke.

          • BÁDATEĽSKÁ ČINNOSŤ ŽIAKOV 8.B

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album BÁDANIE V ARCHÍVE o A.Bernolákovi.

            🔍 Žiaci 8.B strávili hodiny dejepisu a slovenského jazyku, literatúry v štátnom archíve Nové Zámky. Bola to ďalšia zastávka poznávacích exkurzií po stopách Antona Bernoláka.

            🔍 Na návšteve archívu sa žiaci oboznámili s dokumentami a fotografiami z čias Bernolákovcov. Vďaka praktickej práci v archíve si žiaci odniesli nové poznatky a zaujímavosti o významnom Slákovi, jazykovedcovi a prvom kodifikátorovi spisovnej slovenčiny.

            🔍 Za organizáciu a sprievod ďakujeme p.učiteľke Evičke Klinckovej.

          • ENERGIA - Slávnostná certifikácia Zelená škola 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ENERGIA - Slávnostná certifikácia Zelená škola 2022.

            💚 ŠTVRTÝKRÁT SME OBHÁJILI TITUL 💚

            Dnes sme boli hosťami na slávnostnom podujatí programu Zelená Škola. Na Slávnostnej certifikácii ocenili školy a škôlky, ktoré usilovne pracovali v programe Zelenej školy a získali tak vlajku "Zelená škola" alebo diplom "Na ceste k Zelenej škole". Našu školu na online podujatí reprezentovali p.zástupkyňa Adrika Šajtošová a p.učiteľka Aďka Vrabľová.

            🎉Je pre nás veľkou cťou, že sa našej škole podarilo získať tento prestížny medzinárodný titul už štvrtýkrát v poradí.

            ♻️ Zelená škola je výchovno-vzdelávací program určený pre materské, základné, stredné a špeciálne školy, ktoré denne robia kroky na zníženie ekologickej stopy, robia, čo učia, učia inak a svojím konaním inšpirujú rodičov aj samosprávy.

            Cieľom programu je podpora školských komunít, ktoré vďaka vzájomnej spolupráci menia svoje environmentálne správanie, čím prispievajú k zmierneniu vplyvu školy na klimatické zmeny.

            Katolícka spojená škola je držiteľom medzinárodne uznávanej Zelenej vlajky a certifikátu "Zelená škola". So svojimi organizačnými zložkami je zapojená do programu Zelená škola kontinuálne už deviaty rok, a to v týchto oblastiach:
            🌳 ZELEŇ A OCHRANA PRÍRODY (2014-2016)
            🗑️ ODPAD (2016-2018)
            🚰 VODA (2018-2020)
            🔌 ENERGIA (2020-2022)

            Za 🏆 ocenenie usilovnej práce ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu!

          • Momentky - Recepcia pre žiakov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Momentky - Recepcia pre žiakov.

            🎉 Z OSLÁV VÝROČIA SA TEŠIA AJ NAŠI ŽIACI 🎂

            Balóny, fotostena, vyzdobené stoly na chodbe. Zvláštny pohľad sa naskytol žiakom v stredu ráno, po príchode do školy. Keďže v oslavách výročia našej školy stále pokračujeme, žiaci si mali možnosť vyskúšať, aká bola recepcia po slávnostnom programe. Tešíme sa s vami, milé deti ❤️

            💭"Pani riaditeľka, to čo je tá... recepcia?"

            "To sa tak postavíme do radu, pozrieme si ponuku a na servítku si položíme kanapku podľa chuti."

            🤔 "Hm... A čo je to tá... napapka?"

            Tešíme sa s vami, milé deti ❤️